EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere müjde! Ekim ayında 15.500 TL ek ödeme alabilirsiniz!

**Emeklilere Çifte Müjde! Ekim Ayında 15.500 TL Ek Ödeme Cumhurbaşkanı Kesin Talimat Verdi**

Emeklilerin ekonomideki dalgalanmalardan en çok etkilenen kesim olduğu düşünülürse, Temmuz ayındaki zamda yeterli derecede fayda sağlayamamaları ve en düşük zam alan kesim olarak son sıralarda yer almaları hiç de şaşırtıcı değildir.

Memurlar, Temmuz ayında enflasyon farkıyla birlikte 8 bin TL seyyanen zam alırken, asgari ücretli çalışanlara ise yüzde 34 oranında zam yapılmıştı. Bu duruma karşın, emekliler enflasyon farkı dahil olmak üzere toplamda yüzde 25 oranında zam almış olmalarına rağmen, en büyük sorun kök maaş zammı nedeniyle en düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL sınırında kalmasıydı.

**Emekli İçin Ekim Müjdesi! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi ve Kamu Bankalarından Yüksek Promosyon Hazırlığı Başladı**

2024 genel seçimleri için AK Parti çalışmalara başlarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara ve İstanbul başta olmak üzere CHP’ye geçen tüm belediyeleri geri alma talimatı verdiği dile getirilmişti. Bu talimat doğrultusunda, AK Parti’nin gönül alma jesti olarak emeklilere daha fazla zam yapma çalışmalarının başladığı söylenmektedir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 29 Ekim kutlamaları sırasında veya Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilecek ilk kabine toplantısının ardından emeklilere zam müjdesi verilmesi beklenmektedir. Düşük aylık alan emeklilere karşı bir gönül alma jesti olarak da Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ve promosyon için yeni bir zam hazırlığı yapıldığı iddia edilmektedir.

**Emeklilere Cumhuriyet İkramiyesi ve En Yüksek Emekli Maaşı Promosyonu Rakamına Zam Var mı?**

Ankara kulislerine göre, hükümet tarafından tüm emeklilere 5 bin TL tutarında bir ek bayram ikramiyesi ödemesi yapılması kesinleşmiş durumdadır. Ayrıca, kamu bankaları tarafından yapılan promosyon ödemeleri için de zam beklentisi ortaya çıkmıştır.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından ödenen promosyon rakamlarına zam yapılması gündemdedir. Bu doğrultuda, en düşük emekli aylığına çift rakamlı bir tutar olan 10 bin 500 TL ödeme yapılması planlanmaktadır. Böylelikle, emeklilere toplamda 15 bin 500 TL ek ödeme yapılacaktır. SGK emekli maaşı promosyon rakamlarının da maaş zammıyla güncellenebileceği ve bu sayede özel bankaların vermiş olduğu rakamların revize edilebileceği ifade edilmektedir.

Emeklilere müjde! Ekim ayında 15.500 TL ek ödeme alabilirsiniz!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.