EkonomiGenelTürkiye

İŞKUR TYP başvuruları ve şartları hakkında güncel bilgiler

İŞKUR TYP Başvuruları ve Şartları: İş Bulma Rehberi 2021

İŞKUR TYP Başvuruları ve İş İmkanları

Türkiye’de birçok insan, İŞKUR aracılığıyla iş bulabilmektedir. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda bu yıl binlerce işçinin istihdam edilmesi beklenmektedir. Ancak başvuruların ne zaman yapılacağı merak edilmektedir. İŞKUR TYP başvuruları henüz başladı mı, yoksa başvuru tarihleri henüz belirlenmedi mi? Peki, TYP başvuru şartları nelerdir? Bu yazımızda bu konuları detaylı bir şekilde ele alacağız.

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

Toplum Yararına Programlar (TYP), afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla uygulanan programlardır. Özellikle işsizlerin çalışma alışkanlığı ve disiplinlerini korumak, geçici gelir desteği sağlamak ve özel politika gerektiren gruplara yardımcı olmak amacıyla İŞKUR ile kamu kurumları arasında işbirliğiyle düzenlenir.

TYP HANGİ DURUMLARDA UYGULANMAKTADIR?

Toplum Yararına Programlar, aşağıdaki durumlarda uygulanmaktadır:

1. Afet
2. Salgın
3. Acil Durum
4. Diğer Mücbir Sebepler
5. Sosyal Kriz

KATILIMCILARA HANGİ ÖDEMELER YAPILMAKTADIR?

Her bir TYP programına katılanlara, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen günlük asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısıyla çarpımı sonucunda ödeme yapılır. Her bir katılımcı en fazla 6 ay boyunca görev alabilir ve bu süre boyunca günlük asgari ücret miktarını alır.

İŞKUR TYP başvuruları hakkında diğer güncel bilgilere İŞKUR resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca başvuru şartları ve istenilen belgeler konusunda da detaylı bilgi almak için İŞKUR’un müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilirsiniz.

İŞKUR TYP başvuruları ve şartları hakkında güncel bilgiler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.