EkonomiGenelTürkiye

Devletin sağladığı 15.873 TL destek için ödemenizi PTT’den alın!

Türkiye’de Ekonomik Gelişmeler ve Sosyal Yardımlar

Sosyal Yardımlarla İlgili Ekonomik Gelişmeler
Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle sosyal yardımlara olan ihtiyaç artmaktadır. İnsanlar bütçe sorunlarıyla başa çıkamazken aileler geçimlerini sağlamakta zorluk çekmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu durumdaki ailelere destek sağlamak amacıyla çeşitli sosyal yardım programları sunmaktadır. Ekonomik olarak belirli bir seviyenin altında olan hanelere aylık sosyal yardımlar verilmektedir. Sosyal yardımlar çeşitli kriterlere göre değişebilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu programları aracılığıyla sosyal yardım alan ailelere ikinci bir sosyal yardım imkanı da sunulmaktadır.

İşe Başlama Yardımı Nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım programları arasında yer alan İşe Başlama Yardımı, pek bilinmeyen bir sosyal yardım türüdür. Bu program kapsamında, vatandaşlar iş sahibi yapılarak düzenli bir gelire kavuşmaktadırlar. Aile Bakanlığı, işe giren kişilere teşvik amacıyla sosyal yardım ödemesi yapmaktadır. Bu şekilde ekonomik sıkıntılar aşılırken aile bütçeleri de sosyal yardıma olan ihtiyaç noktasında rahatlayabilmektedir.

Ödeme Nasıl Alınır?

İşe Başlama Yardımı kapsamında sosyal yardım alabilmek için belli aşamalar bulunmaktadır. İlk olarak, bu sosyal yardımı alabilmek için Aile Bakanlığı’nın düzenli olarak sosyal yardım ödemesi yaptığı bir hanelerde yaşamak gerekmektedir. Ardından, kişisel koşullar devreye girmektedir. Bu hanelerde yaşayan 18-55 yaşları arasındaki kişilerin, çalışmaya engel bir durumu olmadığı takdirde Aile Bakanlığı devreye girmektedir. Bu durumda, İŞKUR ile iletişime geçen Aile Bakanlığı, kişisel niteliklere uygun iş bulunmasını sağlamaktadır.

İŞKUR tarafından düzenlenen iş görüşmeleriyle, söz konusu vatandaşlar işe alınabilmektedir. Vatandaşlar kendileri için düzenlenen iş görüşmelerine katılmaktadır. Bu iş görüşmelerinin sonucunda işe alınan vatandaşlar, sosyal güvencesi olan ve en az asgari ücret seviyesinde maaşlı bir işe sahip olmaktadır. Bu işin bir bonusu olarak, İşe Başlama Yardımı da Aile Bakanlığı tarafından işe başlayan kişilere verilmektedir.

Ödeme Miktarı Ne Kadardır?

Aile Bakanlığı’nın İşe Başlama Yardımı kapsamındaki sosyal yardımıyla hak sahibi vatandaşlara 4.471 TL nakit destek ödemesi yapılmaktadır. Buna ek olarak, vatandaşın en az asgari ücretli bir işe başlaması durumunda 11.402 TL maaş alması sağlanmaktadır. İlk ayda, maaş ve İşe Başlama Yardımı kapsamında vatandaşa toplamda 15.873 TL ödeme yapılmaktadır.

Devletin sağladığı 15.873 TL destek için ödemenizi PTT'den alın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.