EkonomiGenelTürkiye

2024’te Emeklilere Müjdeli Haber! 5.500 TL Sürprizi Geliyor!

Emekli Bayram İkramiyeleri Ne Kadar Artacak? 2024 Planlaması ve Yeni Hesaplamalar

Emekli Bayram İkramiyeleri

Emekli bayram ikramiyeleri, emeklilerin bütçelerine destek olan ve Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde tüm emeklilere verilen önemli ödemelerdir. Ancak bu ikramiyelerin kaç TL olacağı her yıl belirsizdir çünkü bu kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat verir ve bütçeye göre ödemeler yapılır.

2024 Planlaması Yapılıyor!

Türkiye’deki emekli sayısı artarak 16 milyonu geçmiştir. Tüm emeklilere bayram ikramiyesi ödemesi yapmak ciddi bir bütçe gerektirir. SGK’nın bütçe sorunu yaşaması nedeniyle, 2024 için emekli bayram ikramiyeleri için planlama yapılmaktadır. Bu planlama çerçevesinde, emekli ikramiyesine yapılacak zam teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacaktır.

Enflasyon Kadara Artış!

Ekonomi yönetimi emekli bayram ikramiyelerine zam yapmaktan yana değildir, ancak bu durum rahatsızlık yaratır. Bu sorunu önlemek için emekli bayram ikramiyeleri için zam hesaplaması yapılmaya başlanmıştır. Memur maaşlarındaki gibi ikramiyeler, gerçek enflasyona değil hedeflenen enflasyona göre zam alacaktır. Bu hesaplamalar çerçevesinde, 2024 bütçesi ile birlikte bayram ikramiyesi zam oranları açıklanacaktır.

Yeni Hesaplama Yapıldı!

2024 yılı için emekli bayram ikramiyelerine hedeflenen enflasyon oranında zam yapılması planlanmaktadır. 2024 yılında %33 oranında enflasyon hedeflenmektedir. Bu doğrultuda, 2.000 TL olan emekli bayram ikramiyeleri %33 zam ile 2.660 TL’ye yükselecektir. Yuvarlama işlemi sonucunda ise emekli bayram ikramiyeleri 2.750 TL olacaktır. Bu zamın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2024 yılı gelmeden açıklanması beklenmektedir.

Emekliler 5.500 TL Alacak!

Emeklilere bayram ikramiyesi kapsamında yapılacak zam hazırlıklarının uygulamaya geçmesi durumunda, emekliler 2024 yılında toplamda 5.500 TL tutarında bayram ikramiyesi alacaktır. Dul ve yetim maaşı alanlar ise maaş oranına göre bu bayram ikramiyesinden yararlanacaklardır. SGK sisteminde, dul ve yetimlerin emeklilik dosyasındaki maaş hissesi oranı kadar bayram ikramiyesi ödenir.

2024'te Emeklilere Müjdeli Haber! 5.500 TL Sürprizi Geliyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.