EkonomiGenelTürkiye

Ekmek Ücretleri Arttı: Yeni Tarife Çift Haneli Seviyeye Ulaştı

**Çorum’da Ekmek Fiyatlarına Zam Geldi, Sebep Eleman Yetersizliği**

**YENİ FİYATLAR AÇIKLANDI**

Çorum’un Sungurlu ilçesinde ekmek fiyatlarına zam yapıldı. 200 gram ekmeğin 7 TL olan fiyatı artık 300 gram ekmek için 10 TL olarak belirlendi. Bu zam ile birlikte hem ekmeğin gramı hem de fiyatı artmış oldu.

**Eleman Yetersizliği Sebep**

Ekmek fiyatlarına gelen zamın nedeni olarak eleman yetersizliği gösterildi. Fırıncılar, eleman eksikliği nedeniyle bu kararı aldıklarını belirterek, gramajın artırıldığını ve işçilik maliyetinin düşürüldüğünü vurguladı. Böylelikle yeterli miktarda ekmek üretimi için bu kararın alındığına değinildi.

**Fırıncılar: 10.50 TL Olmalıydı**

Fırıncılar, 300 gram ekmek için aslında fiyatın 10.50 TL olması gerektiğini ifade etti. Ancak alınan kararla birlikte ekmek fiyatlarının 10 TL olarak belirlendiğini bildirdi. Bu kararın, Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından alındığı da belirtildi.

**Yeni Fiyatlar Pazartesi Gününden İtibaren Geçerli Olacak**

Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhan Ambarkütükoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, alınan kararların artık pazartesi gününden itibaren uygulanacağını belirtti. Buna göre, 9 Ekim Pazartesi gününden itibaren 300 gram ekmek fiyatı 10 TL olacak.

Ekmek Ücretleri Arttı: Yeni Tarife Çift Haneli Seviyeye Ulaştı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.