EkonomiGenelTürkiye

SSK ve Bağ-Kur’da Emekli Maaşına 8.077 TL Seyyanen Zam Müjdesi

**Emekli Maaşlarına Yapılacak Zamla İlgili Son Haberler**

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşına yapılacak zamla ilgili son haberleri paylaştı.

**Emekli Maaşlarına Yapılan Zam Memnuniyet Yaratmadı**

Bildiğiniz üzere Temmuz ayında 16 milyon emeklinin maaşına %25 oranında zam yapılmıştı. Ancak, emekli vatandaşlar bu zamdan memnun kalmayarak “iyileştirme” talebinde bulundu. Bu talepler arasında primler arasındaki farkın giderilmesi, en düşük emekli maaşının artırılması ve seyyanen zam yapılması yer alıyor.

**Bakanlık Zam İle İlgili Açıklama Yaptı**

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilisi Vedat Işıkhan, Çorum’da bir emekli vatandaşla yaptığı sohbette “Çok rahat olun, lütfen. Cumhurbaşkanımız talimat verdi bize. Çalışıyoruz. Söz verdik. Meclis açılır açılmaz, inşallah” ifadelerini kullandı. Bu açıklamanın ardından gözler Ekim ayında açılacak meclise çevrildi.

**Uzmanlar Maaşlar Hakkında Beklentilerini Paylaşıyor**

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda zamla ilgili beklentileri değerlendirdi. Erdursun’a göre, en düşük emekli maaşı 10.000 TL’ye yükselecek. Ancak, enflasyon oranını dikkate aldığımızda bu maaşın hala düşük kalacağını ifade ediyor. Erdursun ayrıca, memur emeklisine verilen seyyanen zamın tüm emeklilere verilmesi gerektiği beklentisine dikkat çekti.

**En Düşük Emekli Maaşı 15.000 TL’yi Aşabilir!**

Eğer seyyanen zam talebi gerçekleşirse, en düşük emekli maaşı 15.577 TL’yi bulabilir. Maaş ve prim dengesizliği giderilirse, daha fazla prim ödemesi alanlar ile tabandan emekli olanlar arasında bir fark oluşacak.

Her yıl ocak ve Temmuz aylarında emeklilere enflasyona göre zam yapılıyor. Son zamanlarda bu zammın yanı sıra refah payı da ekleniyor ve toplam ücret belirleniyor. Memur zammında ise 6 aylık enflasyon oranının yanı sıra toplu sözleşme zammı bekleniyor. Kamu toplu sözleşmesinin 7. döneminde, devletin memur emeklisine sunduğu zam teklifi belli oldu. 2024’ün ilk 6 ayında yüzde 14, ikinci 6 ayında yüzde 9; 2025 için ise ilk 6 ayda yüzde 6, ikinci 6 ayda yüzde 5 zam teklif edildi.

Toplu sözleşme görüşmelerinde yapılan ikinci zam teklifinin detayları da gün yüzüne çıktı. Buna göre, 2024’ün ilk altı ayı için yüzde 15, ikinci altı ayı için yüzde 10; 2025’in ilk altı ayı için yüzde 6, ikinci altı ayı için yüzde 5 zam teklif edildi. Eğer emeklilerin talep ettiği seyyanen zam gerçekleşirse, memur ve emekli maaşı arasındaki fark kapanacak.

SSK ve Bağ-Kur'da Emekli Maaşına 8.077 TL Seyyanen Zam Müjdesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.