EkonomiGenelTürkiye

Kemerleri Bağlayın! Altın Fiyatları Rekora Uçuyor!

Altın Fiyatları Rekora Uçuyor: İşte Son Durum ve Tahminler

FED Faiz Kararı ve Altın Fiyatları

ABD Merkez Bankası FED tarafından bugün açıklanacak faiz kararı öncesi piyasalarda dalgalanma devam ediyor ve bu dalgalanmadan altın fiyatları da etkilendi. 2023’e büyük bir ivmeyle başlayan altın fiyatları, geçmişte görülmemiş seviyeleri aşarak yatırımcıları sevindirmişti.

İslam Memiş’ten Altın Tahmini

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, FED faiz kararını değerlendirerek altın fiyatlarındaki durumu yorumladı. Memiş, “Altın fiyatları geriliyor. Altın fiyatları baskılanmaya devam ediyor. Bu baskılanmanın sebebi, ABD enflasyon verisi” diyor.

Fed’in faiz artırımlarının sona ermesi, ons altın fiyatlarının yükselişe geçmesini sağlayacak bir faktör olacak. Ons altında 1910 dolarlık destek seviyeleri kırıldı ve Ekim ayı itibarıyla 2000 dolar seviyesinin üzerinde hareketler görebiliriz.

Gram Altın Tahmini

İslam Memiş, Ekim ayı için gram altın fiyatlarını da analiz ederken, 1800 seviyesini konuştuğunu ve ardından 1880 direnç seviyesinin gündemde olduğunu belirtti. 2024 yılında ise 2500 lira seviyelerini görebileceğimizi ve sonrasında 3000 lira seviyesine doğru bir trendin oluşacağını öngörüyor.

Altın Alımı Hakkında

Memiş, borcu olanlara ve düğün yapacaklara hemen altın almalarını önerirken, eğer elinde parası olsa bugün hemen altın alacağını ifade etti. Gram altın şu anda 1679 TL seviyesinden işlem görürken, çeyrek altın ise 2798 TL seviyesinden satılıyor.

Not: Burada yer alan bilgiler İslam Memiş’in açıklamalarından derlenmiştir. Yatırım tavsiyesi verilmemektedir.

Kemerleri Bağlayın! Altın Fiyatları Rekora Uçuyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.