EkonomiGenelTürkiye

Ziraat Bankası hesabınızı kontrol edin, paralar hemen yatıyor!

Devlet Tarım Desteklerinin Ödemelerine Başladı!

Türkiye’de devlet, vatandaşlara çeşitli alanlarda nakit destekler sağlamaya devam ediyor. Bu destekler sayesinde vatandaşlar, ekonomik durumlarını düzeltme fırsatı buluyorlar. Destek ödemeleri, muhtaçlık durumuna ek olarak meslek grupları ve projeler için de devlet destek ödemesi imkanı sunuyor. Bu konuyla ilgili olarak bugün son dakika bir gelişme yaşandı.

Tarım ve Orman Bakanı Açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son destek ödemesinin vatandaşlara ödenmeye başlandığı bildirildi. Konuyla ilgili açıklama, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “29 milyon 85 bin TL tutarındaki tarımsal destekleme ödemelerini çiftçilerimizin hesaplarına bugün aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun.” dedi.

Ziraat Bankası Üzerinden Ödenecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere ve tarımsal üretim yapan şirketlere sağlanan desteklemelerin ödemeleri Ziraat Bankası üzerinden yapılmaktadır. Her yıl milyarlarca liralık destek, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hak sahiplerinin Ziraat Bankası hesaplarına nakit olarak yatırılmaktadır. Bu destek ödemeleri belirli bir planlama dahilinde yapılmakta olup, her Cuma günü mutlaka bir ürün veya üretici grubuna nakit destek ödemesi yapılmaktadır. Hak sahipleri Ziraat Bankası’ndaki hesaplarına aktarılan bu ödemeleri istedikleri gibi kullanabilmektedirler.

2024 Ödemesi Erkene Çekildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destek ödemelerine yönelik son kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Salı günü yapılan kabine toplantısının ardından açıklanmıştı. Normal koşullarda 2024 yılında ödenmesi gereken gübre ve mazot desteklerinin öne çekildiği bildirildi. ÇKS’ye kayıtlı olan ve buğday, arpa, yulaf gibi ürünleri üreten çiftçiler, 2024 mazot ve gübre desteği ödemelerini Ekim ayında alacaklardır. Çiftçiler bu ödemeleri ayni olarak kullanabileceklerdir. Nakit para şeklinde çekilemeyen bu desteklerle yatan paralar, Ziraat Bankası kartıyla mazot ve gübre alımında kullanılabilecektir.

Ziraat Bankası hesabınızı kontrol edin, paralar hemen yatıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.