EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere kötü haber: 29 Ekim ikramiyesinde yeni bir dönem başlıyor

**Emeklilere 2024 Şubat Tarihinden Önce Ödeme Yapılmayacak**
Emeklileri yakından ilgilendiren bir açıklama Birleşik Emekliler Sendikası Başkanı Mahmut Şengül’den geldi. Şengül, yapmış olduğu açıklamada, emeklilere 2024 Şubat tarihinden önce herhangi bir ödeme yapılmayacağını belirterek, en düşük emekli kök maaşının 15 bin 500 liraya çıkarılmasını ve yüzde 25 enflasyon farkı verilmesini talep ettiklerini söyledi.

**Emeklileri Üzecek Haber Geldi**
Birleşik Emekliler Sendikası Genel Başkanı Mahmut Şengül, MedyaTava TV’de merak edilen sorulara cevap verdi. Şengül, 5 bin TL’lik 29 Ekim ikramiyesi iddialarına karşı çıkarak, 2024 Şubat ayından önce herhangi bir ödeme yapılamayacağını ifade etti.

**Emekliler Bekliyordu**
Temmuz ayında istedikleri zammı alamayan emekliler için hükümetin harekete geçtiği bildirilmişti. Meclis’in açılmasıyla birlikte bir toplantı düzenlenerek Cumhuriyet ikramiyesinin verileceği söylenmişti. Ancak Birleşik Emekliler Sendikası Başkanı, böyle bir ödemenin emeklilere yapılamayacağını belirtti.

Mahmut Şengül, kök maaşın artırılmasının ardından bütün emekliler için yüzde 25 oranında enflasyon farkı verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca emekli maaşlarının tamamının taban kısmında değil, tavan kısmında eşit olması gerektiğine vurgu yaptı.

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusuna da değinen Şengül, bu yasanın yol açtığı mağduriyetleri anlattı. Emeklilerin artık milli gelirin kendilerine düşen paylarını talep etmek için birleşmeleri ve harekete geçmeleri gerektiğini ifade etti.

**Temmuz’da Bekliyorlardı**
Emekliler özellikle Temmuz ayında yapılacak zamdan umutluydu. Ancak Temmuz ayında sadece enflasyon farkıyla birlikte toplamda yüzde 25 zam alabildiler. Geçim derdinin her geçen gün arttığı emekliler için son olarak 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesi konuşuluyordu.

Emeklilere kötü haber: 29 Ekim ikramiyesinde yeni bir dönem başlıyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.