EkonomiGenelTürkiye

2024 Ocak Asgari Ücret Tahmini: KALLAVİ Cumhurbaşkanı Zammı

**2024 Ocak Asgari Ücret Tahmini: Yüksek Zam Geliyor!**

**Asgari ücrete KALLAVİ Cumhurbaşkanı zammı! Seçim öncesi ilk rakam geldi işte 2024 Ocak asgari ücret tahmini**

Milyonlarca asgari ücretli ve sosyal destek ödemesi alan kişiler, asgari ücrete yapılacak zam haberlerini yakından takip etmektedir. Memurlara ve memur emeklilerine yapılan yüzde 50 zam tartışmalarının ardından, asgari ücrete de rekor zam beklentileri oluşmuştur. İddialara göre, patronlar, 2024 Ocak zammı hakkında ilk temaslara başlamış ve ilk rakamlar da ortaya çıkmıştır.

**PATRONLAR YÜKSEK ZAMMA ŞARTLI EVET DEDİ İDDİASI!**

Patronlar, bu yıl zam oranını erken belirlemek istemekte ve artan zam talepleri nedeniyle sürecin uzamasını istememektedir. İddialara göre, patronlar, zam rakamlarında şartlı bir evete hazırlanmaktadır. Haziran ayında yapılan ara zamın kaldırılması koşuluyla Ocak ayında yüksek bir zam oranını kabul edecekleri belirtilmektedir.

Asgari ücrete dair rekor zam söylentileri artarken, kulislerde konuşulan bir rakam, 2024 yerel seçimleri öncesinde yüksek bir zam olabileceğini göstermektedir. Cumhurbaşkanının memurlara verdiği zam oranının baz alınabileceği, patronların da bu oranda zam yapılması koşuluyla bu rakamı kabul edeceği konuşulmaktadır. Çalışma Bakanı Işıkhan’ın yaptığı açıklama da büyük bir heyecan yaratmıştır.

**2024 ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ NE KADAR, KAÇ TL?**

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete zam yapılmasına ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Dolayısıyla enflasyon bu oranda gerçekleşmeyecektir. Asgari ücrete enflasyon artışının üzerinde bir refah payı gelmesini bekliyorum. Asgari ücrete yüzde 50 oranında artış yapılmasını bekliyorum. Bu da asgari ücretin 2024 yılı Ocak ayında 17 bin 104 TL civarına gelmesi anlamına geliyor. Burada refah payı ilavesi de öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

Patronlar, bu rakamı ilk etapta kabul etmeye hazır oldukları ancak bu kadar yüksek bir zam sonrasında ara zam yapılmayacağı konusunda söz almak istemektedir. Öte yandan çalışanlar, enflasyon durulana kadar ara zamların devam etmesinde ısrarcıdır.

2024 Ocak Asgari Ücret Tahmini: KALLAVİ Cumhurbaşkanı Zammı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.