EkonomiGenelTürkiye

“Halkbank’ta Taşıt Kredisi Güncellemesi: Yeni Taksit Tablosu 280.000 TL için!”

Türkiye’de Taşıt Kredisi Kampanyaları: Halkbank Güncellemeleri ve Maliyet Hesaplaması

Türkiye’de otomobil sahibi olmanın maliyeti oldukça yüksek bulunurken taşıt kredilerine bariz bir yönelme bulunuyor. Otomobil firmaları yıl sonu kampanyalarını öne çekerken müşterilere çok özel imkanlar sunuyorlar. Bazı firmalar bazı model araçlarda 200.000 TL’ye varan indirimler yapıyorlar. Bu da kaçırılmaması gereken bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Bu fırsatı kaçırmamanın yolu ise finansman sorununu çözmekten geçiyor O da taşıt kredisi kampanyalarına olan ilgiyi yükseltiyor.

Halkbank Taşıt Kredisi Maliyet Güncellemesi

Halkbank’tan taşıt kredisi almak isteyenlerin tabi olacakları kurallarda güncellemeler yapıldı. Bankanın duyurusuna göre taşıt kredisi çekmek isteyen müşterilerin kredi başvurusunda bulunmaları gerekiyor. Bu başvurusu onaylanan müşterilere 48 aya kadar vade ile taşıt kredisi veriliyor. 4 yıla yayılan taşıt kredisi, taksitleri çok daha rahat bir şekilde ödenebilecek.

Esnek Ödeme İmkanları

Halkbank taşıt kredisi kampanyası kapsamında müşteriler esnek ödeme imkanlarına da sahip olacaklar. Her müşteri için aylık eşit taksitli sistemde geri ödeme yapmak makul olmayabilir. Bunun için Halkbank çeşitli alternatif ödeme planlarını müşterilerin kullanımına sunuyor. Aylık eşit taksitli modelin dışında 3 ayda bir eşit taksitli, artan taksitli, azalan taksitli veya serbest ödemeli şeklinde ödeme planları arasında müşteriler tercih yapıyorlar. Her müşteri kendi bütçesine ve gelir akışına göre karar veriyor.

Taşıt Kredisi Teminatı ve Kredi Maliyeti Hesaplaması

Halkbank’ın taşıt kredisi kampanyasından destek almak isteyecek olan müşterilerden genellikle kefil veya ek teminat talep edilmiyor. Bu durumda banka kredisini güvenceye almak için müşterinin satın aldığı aracın üzerine rehin işlemi yapıyor. Bu işlemle beraber kredi borcu kapanmadan müşteri bankadan habersizce aracı satamıyor. Böylece bankanın vermiş olduğu kredinin teminatı bizzat satın alınan aracın kendisi oluyor. Kredi borcu kapandığında ise bu işlem sona eriyor ve kısıtlama kaldırılıyor.

Halkbank müşterileri taşıt kredisi çekmek istediklerinde aylık yüzde 3,55 oranında kredi faizi ile karşılaşıyorlar. 48 ay vadeli 280.000 TL kredinin aylık taksiti 14.595 TL olarak hesaplanıyor. Bu kredinin toplam maliyeti ise 700.601 TL olarak açıklandı. Bu maliyet hesaplamasında kredi geri ödemelerinde gecikmeye düşülmeyeceği dikkate alınmıştır. Gecikme olursa maliyet artacaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.