EkonomiGenelTürkiye

Kuyumcular Odası Başkanı, çeyrek altın için 4 bin TL seviyesinin ne zaman gerçekleşeceğini açıkladı.

Kuyumcular Odası Başkanı çeyrek altının 4 bin TL olacağı tarihi açıkladı

Altın Fiyatları Neden Yükseldi, Altında Yükseliş Devam Eder Mi, Yön Ne Olur?

FED tarafından yapılan açıklamaların ardından, altın fiyatlarında sert bir düşüş yaşandı. Ancak İsrail-Filistin savaşının başlamasıyla birlikte altın fiyatlarında yükseliş gözlemlendi. Gram altın ve çeyrek altın rekor kırarak fiyatlarını artırmaya devam etti. Gram altının fiyatı 1.800 TL’ye, çeyrek altının fiyatı ise 3.000 TL’yi aşarak dikkatleri üzerine çekti.

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, altın fiyatları hakkında açıklamalarda bulunarak, “Altın, uzun süredir gereken değerin altında kalmaktaydı. Artan talep beklentilerden daha düşük seyrediyordu. Diğer emtialara baktığımızda enflasyon rakamlarına, petrol fiyatlarına göz attığımızda altın ve dövizin artış oranının daha düşük olduğunu görüyoruz. Altın ve döviz en büyük darbeyi aldı” dedi ve altının yükseliş trendinde olduğunu vurguladı.

Kuyumculardan Gram Altın Fiyatı Tahmini ve Çeyrek Altının Fiyatı Beklentisi – 2023 Yıl Sonu ve 2024 Tahminleri Kaç TL?

Murat Kurtuluş Buyrukçu, gram altın ve çeyrek altın fiyatları hakkında tahminlerde bulundu. “Altının gram fiyatının 1.770 TL olduğunu düşünüyorum ve yılbaşına kadar 2.000 TL seviyelerini göreceğini tahmin ediyorum. Bu sözlerim yatırım tavsiyesi anlamına gelmemektedir. Ben bir ekonomist veya yatırım uzmanı değilim, sadece sektör içerisinde bulunan biri olarak tahminlerde bulunuyorum. Altın güvenli limandır. Mevcut durumda çeyrek altının fiyatının 3.070 TL’ye kadar çıkacağını, yılbaşına kadar ise 4.000 TL’ye kadar dayanabileceğini düşünüyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

NOT: Bu makale İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu’nun açıklamaları üzerine derlenmiştir. Yatırım tavsiyesi verilmemektedir.

Kuyumcular Odası Başkanı, çeyrek altın için 4 bin TL seviyesinin ne zaman gerçekleşeceğini açıkladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.