EkonomiGenelTürkiye

Kuyumcuların Şaşırtıcı Gram Altın Tahmini

Vatandaşlar Gram Altın Tercih Ediyor: Kuyumcuların Tahminleri Neler?

Gram altın, Türkiye’de her geçen gün daha da popüler hale gelen bir yatırım aracıdır. Son dönemde dolar kurunun belirli bir seviyede sıkışmasının ardından, vatandaşlar altın piyasasını tercih etmeye başlamışlardır. Kuyumculardan alınan bilgilere göre, gram altın fiyatında önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Peki, gram altın fiyatı ne durumda? Kuyumcuların son fiyat tahminleri nelerdir?

Piyasada Altın Almayanlar Dolarsa Neden Alsınlar?

Kuyumcu Süheyl Şentürk, altın yatırımının bu yıl büyük bir ilerleme kaydettiğini belirtmektedir. Kendisi uzun yıllardır Kapalıçarşı’da faaliyet gösteren bir kuyumcudur ve bu kadar büyük bir altın talebiyle daha önce hiç karşılaşmadığını ifade etmektedir. Şentürk, “Gram altın hızla tükeniyor. İnsanlar tamamen yatırıma döndüler. Dolar kurunda veya başka bir alanda paralarını enflasyona karşı koruyamayacaklarını düşünenler, altın almaya yöneliyorlar. Bu durumu gayet iyi yapıyorlar. Kısa vadeli yatırımcıları yani al-sat yapanları bir kenara bıraktığımızda, altın alıp zarar eden birçok kişi olmamıştır.” şeklinde konuşmaktadır.

Olası dip seviyeleri geçmiş durumdayız. Buna çeşitli sebepler olsa da, kalıcı fiyatlar değildirler. Eğer altın fiyatlarının yükselmesini bekleyen ve altınlarını bu fiyatlardan almayı düşünen varsa, hiç beklemesin ve hemen altınlarını bir kenara koysunlar. Şentürk’e göre önümüzdeki aylarda gram altın fiyatlarında büyük bir yükseliş beklenmelidir. Yıl sonunda gram altının 2.100 TL olmasına kimse şaşırmamalıdır. Bu söylemi birkaç ay önce dile getirmiştir.

Makas Aralığına Alışmalıyız!

Kuyumcu Süheyl Şentürk, fiziki altın yatırımında ortaya çıkan makas aralığı sorununa da değinmektedir. Altın yatırımı demek fiziki altın almak demektir. Bankaya gidip altın alıyorsunuz, ancak fiziki olarak altın alamıyorsunuz. Tamamen sanal bir hesap üzerinden işlem yapılıyor. Geleneksel yatırımcılar işlemlerini ellerinde tutulabilir şekilde yapmayı tercih ederler. Bu nedenle makas aralıkları oluşmuştur ve 50-60 TL gibi bir fark ortaya çıkmaktadır. Ancak kuyumcular bu makas aralığını belirlememektedir. Piyasa bu durumu yönlendirmektedir. Bu makas aralığında ek vergiler, işçilik maliyetleri ve diğer giderler bulunmaktadır. Sanal altın işlemlerinde ise bu tür maliyetler olmayacak çünkü orada fiziki altın bulunmamaktadır. Bu makas aralığı sürekli olarak devam edecektir. Alırken ve satarak dikkatli olmak yeterli olacaktır.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım tavsiyesi değildir. Kesinlikle yatırım amaçlı bir tavsiye sunulmamıştır.

Kuyumcuların Şaşırtıcı Gram Altın Tahmini

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.