EkonomiGenelTürkiye

FED’in faiz kararı doları tekrar zirveye çıkardı.

**Dolar Değer Artışında Güvenilir Liman Arayışı Etkili Oldu**

Dünyadaki değeri 106 puan seviyesini aşan doların değer artışı için uzmanlar, “Güvenilir liman arayışı yatırımcıyı dolara yönlendirdi!” değerlendirmesini yapıyor.

**Faiz Artışı Süreci Devam Ediyor**

Küresel ekonomide uzun bir süredir ana gündem maddesi enflasyon ile mücadele olurken geçen yılın mart ayında başlayan faiz artış süreci devam ediyor. Amerikan Merkez Bankası (FED) bu süreçte tam 11 kez faiz artırımına gitti. Dolar endeksi 10 ay sonra 106 puan seviyesini aştı.

**Güvenilir Liman Arayışı Doları Yönlendirdi**

NTV’nin haberine göre, Yatırım Şirketi Yetkilisi Ahmet Uluhan, “Güvenilir liman arayışı dolara yönlendirdi. Risk iştahındaki bu düşüşün devam edeceği kanaatindeyim. Fed sıkı duruşuyla piyasaların aslında bir nevi gazını aldı.” dedi.

**”FED Şok Etkisi Yarattı”**

Amerika’da enflasyon geçen yıl Haziran’da yüzde 9’u aşarak 41 yılın zirvesine çıkmıştı. Bu yıl Haziran’da ise yüzde 3 seviyesine geriledi. Ancak bu Fed için yeterli değil. Fed, enflasyonun yüzde 2 hedefine ulaştığından emin olmak istediğini belirtiyor. Bu da doları güçlendiriyor.

Ahmet Uluhan, “Haliyle eylül ayında Fed beklenenden daha şahin bir duruş sergiledi. İster istemez piyasalar nezdinde şok etkisi yarattı” açıklamasında bulundu.

**Dolar Güne Artışla Başladı**

Dolardaki yükseliş içeriye de yansıyor. Dolar kuru güne 27 lira 33 kuruştan başladı.

Gram altın da ONS altındaki düşüşe paralel olarak bin 648 lira civarına indi.

FED'in faiz kararı doları tekrar zirveye çıkardı.

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.