EkonomiGenelTürkiye

Vedat Işıkhan’dan memur maaşları için önemli açıklama!

## Memur Maaş Zammı için Son Durum: Hakem Heyeti Kararı Bekleniyor

### MEMUR MAŞ ZAMMI TOPLU SÖZLEŞME İLE BELİRLENİYOR

Türkiye’deki memurlar ve memur emeklileri, maşlarına yapılacak olan zamları toplu sözleşmeler ile belirliyor. 2024 ve 2025 yılları için uygulanacak toplu sözleşme için, memur sendikaları ile kamu işvereni arasındaki görüşmeler 1 Ağustos’ta başladı ve 22 gün sürdü. Ancak, memurların talep ettiği maaş zammının çok altında bir teklif gelince, karar Hakem Heyeti’ne kalmıştı.

### TOPLU SÖZLEŞMEDE KARAR BEKLENİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme zamlarına dair gelinen son durumu ve bundan sonraki adımları açıkladı. Işıkhan, konuyla ilgili olarak kısa bir açıklama yaparak, “Memur ve memur emeklilerinin zam süreci yarın sona erecek. Hakem Heyeti bir karar alacak ve açıklayacak. Takdir ise Sayın Cumhurbaşkanımızın olacak. Yarın memurların ve memur emeklilerinin ne kadar maaş zammı aldıkları açıklanmış olur. Biz memurlarımızı ve memur emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz” dedi.

### NE TALEP EDİLİYORDU?

Memurların ve memur emeklilerinin maaş zamları için yapılan pazarlıklar 1 Ağustos’ta başladı. Görüşmelerde, yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen yer aldı ve kamu işvereninden 2024 yılında, ilk 3 ayda %35, ikinci 3 ayda %10, üçüncü 3 ayda %15, dördüncü 3 ayda ise %10 zam talep etmişti. 2025 yılı için ise ilk 6 ayda %25, ikinci 6 ayda %15 zam talep edilmişti.

Kamu işvereni ise bu talebi kabul etmeyerek 2024’ün ilk 6 ayında %14, ikinci 6 ayında %9, 2025’in ilk 6 ayında %6, ikinci 6 ayında ise %5 zam teklif etti. Bu teklif kabul edilmediğinde, kamu işvereni memurlara ikinci bir zam teklifi sundu. İkinci teklifte 2024 yılının ilk 6 ayında %15, ikinci 6 ayında ise %10 zam teklif edildi. 2025 yılı teklifi ise aynı kaldı. Bu teklif karşısında konunun çözüme kavuşması için hakem heyetine başvuruldu.

30 Ağustos 2023 Perşembe günü hakem heyeti tarafından alınacak olan karar, memur maaş zammı konusunda kesin olacak ve herhangi bir şekilde itiraz edilemeyecektir.

Vedat Işıkhan'dan memur maaşları için önemli açıklama!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.