EkonomiGenelTürkiye

Evi olmayanlara 5 milyon TL limitli 180 ay vadeli konut kredisi\n0.89 faiz oranıyla müjde

**Hiç Evi Olmayanlara 5 Milyon TL Limitli 0.89 Faiz Oranı İle 180 Ay Vadeli Konut Kredisi Müjdesi Geliyor**

Ev sahibi olmayanlara yönelik bir konut kredisi kampanyası müjdesi geliyor. Yükselen ev kiraları ve konut fiyatları nedeniyle zor durumda olanlar için devlet bu destek paketini duyurmuştu.

Kampanyanın detayları basına sızdırıldı. Bu kampanya sadece evi olmayan kişilere yönelik olacak. Bu da demek oluyor ki, şu anda evi olanlar bu fırsattan yararlanamayacaklar. Sadece ilk evlerini alacak olanlar bu kredi paketinden faydalanabilecekler.

**0.89 Faiz Oranı İle Yeni Konut Kredisi Müjdesi Geliyor!**

Son dönemde artan konut fiyatları ve kredi faiz oranlarıyla birlikte inşaat sektöründe satışlar durma noktasına gelmiş durumda. Müteahhitler de bu durumu dikkate alarak hükümete başvuruda bulunmuş ve yeni bir kredi kampanyası talep etmişti. Daha önce de kullanılan 0.89 faiz oranı ile birlikte konut kredisi paketi yeniden gündeme getirildi.

Hükümetin 180 ay vadeli konut kredisi desteği üzerinde çalıştığı biliniyor ve kredinin vadesi uzatılarak aylık taksit tutarlarının düşürülmesi planlanıyor. Bu kredi paketinden faydalanmak isteyenler için limitlerin, önceki kampanyada olduğu gibi illere göre belirleneceği tahmin ediliyor. İstanbul için 5 milyon TL, Ankara ve İzmir için 3 milyon TL, diğer iller için ise 2 milyon TL’lik konut kredisi desteği öngörülüyor.

**Yeni Konut Kredisi Kampanyası Ne Zaman Başlayacak?**

Müteahhitler kampanyanın mümkün olan en kısa sürede başlamasını ve Eylül ayından önce başvuru ekranının açılmasını talep ediyorlar. Vatandaşlar ise okullar açılmadan önce kredi paketinden faydalanmak istiyor ve taşınma işlemlerinin okullar açılmadan ve yeni sezon başlamadan tamamlanmasını istiyorlar.

Ancak hükümetten henüz kesin bir tarih ve faiz oranı açıklaması yapılmadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çalışmaların devam ettiği ifade ediliyor.

Evi olmayanlara 5 milyon TL limitli 180 ay vadeli konut kredisi\n0.89 faiz oranıyla müjde

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.