EkonomiGenelTürkiye

“Powell: Yeni Faiz Artırımı Hakkında Açıklama!”

FED Faiz Kararı: Powell’den Faiz Artırımı Sinyali!

FED’in, Eylül toplantısında faiz artırımı yapmama kararı alması, küresel piyasalarda yankı uyandırdı. Ancak, FED Başkanı Jerome Powell’ın basın toplantısında yapacağı açıklamalar merakla bekleniyordu.

FED Başkanı Jerome Powell’dan Faiz Artırımı Hakkındaki Mesajlar

Başkan Jerome Powell, faiz artırım patikasına son verilmediğini vurgulayarak, “Eğer uygun olacaksa, ihtiyaç varsa, bize daha fazla güven verecekse bir faiz artırımı daha yapmaya hazırız. Para politikasında sıkılaşma devam edecek. FED, bu kararlarını verilere dayanarak verecektir. Veriler, faiz artırımını destekliyorsa bir faiz artırımı daha yapılabilir.” şeklinde konuştu.

Enflasyon ve Tüketici Harcamaları Hakkında Açıklamalar

Jerome Powell, enflasyon konusuna da değindi ve “Tüketici harcamalarının oldukça güçlü olduğunu görüyoruz. Enflasyonu sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2 seviyesine düşürmek için hala yapılacak çalışmalar var. Hedeflediğimiz enflasyon noktasına henüz ulaşamadık.” ifadelerini kullandı.

Jerome Powell’dan Faiz Kararıyla İlgili Açıklamalar

Jerome Powell, faiz kararını da değerlendirerek, “FED olarak yapacak çok işimiz ve kat edeceğimiz daha fazla yol var. Kararlarımızı toplantıdan toplantıya almaya devam edeceğiz. Kararımız, politika faizini bu seviyede tutma isteğimize ulaştığımız anlamına gelmez.” dedi.

FED’in faiz kararı kadar Powell’ın açıklamaları da merakla bekleniyordu. Powell’ın faiz artırımına devam edebileceklerini açıklaması, tam anlamıyla güvercin bir yaklaşım olarak yorumlanmadı. Powell, beklendiği gibi piyasalara şahin bir mesaj vererek, faiz artırımlarının devam edeceği beklentisini tam anlamıyla ortadan kaldırmadı. FED’in 1 Kasım’da açıklayacağı faiz kararıyla ilgili beklentiler şimdiden şekillenmeye başladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.