EkonomiGenelTürkiye

“Uygun Fiyatıyla Kazananlar İçin: Cebinde Parası Olanlar Hemen Alsın, Fırsatı Kaçırma!”

**Akaryakıt ve Brent Petrol Fiyatlarına Yeni Zam Geliyor**

# 2 TL’den Fazla Zam Gelecek

Sektör yetkilileri tarafından yapılan son açıklamaya göre, akaryakıt fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 2 TL’den fazla zam geleceği duyuruldu. Vatandaşlar, zam miktarını ve akaryakıt sektöründeki son fiyatları merak etmeye başladı.

Benzin fiyatları son dönemde ardı ardına gelen indirimlerle 3 TL 28 kuruş civarında gerilemişti. Ancak, maalesef küresel piyasalarda brent petrol fiyatlarındaki artışlar savaş sebebiyle yeniden yükselmeye başladı. Motorine ise son olarak 2,90 TL indirim yapılmıştı. Şimdilerde ise sektör yetkilileri tarafından aktarılan son haber, motorine bu gece yarısından itibaren 2 TL 23 kuruş zam yapılacağını gösteriyor.

# İl İl Akaryakıt Fiyatları

## İstanbul

– Benzin: 33,56 TL
– Motorin: 37,33 TL
– LPG (Otogaz): 18,61 TL

## Ankara

– Benzin: 34,17 TL
– Motorin: 37,86 TL
– LPG (Otogaz): 18,58 TL

## İzmir

– Benzin: 34,27 TL
– Motorin: 38,00 TL
– LPG (Otogaz): 18,23 TL

Asgari ücretli çalışanların zam hesaplamalarında büyük değişiklikler yaşanıyor. Eşinin çalışmadığı asgari ücretliye yüzde 25 daha fazla zam teklifi gelmesi bekleniyor. Son dakika gelişmelerine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müdahalesiyle birlikte zam ertelenerek, yeni tarih belirlenecek. TBMM’den çıkarılması beklenen 2. Torba Yasa ile emekli ve memur maaşlarına zam, faizsiz kredi ve erken emeklilik gibi düzenlemeler yapılması planlanıyor.

# 40 TL’yi Geçecek

Gelen 2,33 TL’lik zam sonrasında, İstanbul’da akaryakıt fiyatlarının 39 TL’yi, Ankara ve İzmir’de ise 40 TL’yi geçmesi bekleniyor. Şu an için zam kararının sadece motorin için geçerli olduğu belirtiliyor. Benzin veya LPG’de henüz bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.