EkonomiGenelTürkiye

Akaryakıtta zam kesinleşti: Motorin fiyatı artıyor!

Türkiye’de Motorin Fiyatlarına Zam Geldi: İşte Detaylar

PETROL FİYATLARI KAOS PİYASASINDA BELİRLENİYOR

Petrol fiyatlarındaki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarını da etkilemektedir. Son zamanlarda İsrail ile Filistin arasındaki savaş nedeniyle dünya piyasalarında şok fiyatlamalar yaşanmaktadır. Özellikle Ortadoğu’daki petrol bölgelerinde yaşanan bu savaş, petrol fiyatlarını yükseltmektedir. Brent petrolün varil fiyatının 90 doların üzerine çıkması, Türkiye’yi de olumsuz etkilemektedir.

DOLAR KURU YÜKSELDİ!

Dolar kurundaki yükseliş de akaryakıt maliyetlerinde önemli değişikliklere neden olmaktadır. Bugün dolar kurunun 27,88 TL seviyesinde kapandığı görülmüştür. Bu durum, akaryakıt maliyetlerini etkilemektedir. Türk lirasına dönüşüm hesaplamaları dolar kuruna göre yapılmaktadır. Dolayısıyla, dolar kurundaki artışlar akaryakıt maliyetlerinin yükselmesine neden olmaktadır.

MOTORİN ZAMMI KESİNLEŞTİ!

Motorin fiyatlarına uygulanacak zam miktarı kesinleşti. Son yapılan maliyet hesaplamaları sonucunda, motorin litre fiyatına 2,23 TL zam yapılmasına karar verildi. Bu zam, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıtılacaktır. Motorin alacak olan araç sahipleri gece yarısından sonra litre başına 2,23 TL daha fazla ödeme yapacaklardır.

BENZİN ZAMMI VAR MI?

Benzin fiyatlarına zam olup olmayacağı merak edilmektedir. Ancak henüz akaryakıt sektörü tarafından benzin zammına dair herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Bununla birlikte, dolar kurunun yükselmesi ve petrol fiyatlarının artması durumunda, benzin fiyatlarında da zam ihtimali gündeme gelebilir.

AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR?

Saat gece yarısından itibaren motorine yapılacak olan zamdan önce, akaryakıt fiyatları aşağıdaki gibi belirlenmiştir:

Benzin Fiyatları
– İstanbul: 33,64 TL
– Ankara: 34,27 TL
– İzmir: 34,37 TL

Motorin Fiyatları
– İstanbul: 37,39 TL
– Ankara: 37,98 TL
– İzmir: 38,14 TL

Akaryakıtta zam kesinleşti: Motorin fiyatı artıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.