EkonomiGenelTürkiye

2023 Emekli Maaşı: Güncel Durum ve Tahmini Ä°stikrar!

Haziran Ayı Enflasyon Verilerine Göre Memur ve Emekli Zam Oranları Belli Oldu

Emekli Zammı Yüzde 19,77’den Yüzde 25’e Yükseltildi

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, memur ve emekli zam oranları netleşti. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisi için 6 aylık zam oranı yüzde 19,77 olarak belirlendi. Enflasyon farkı da dikkate alındığında, 6 aylık memur zam oranı ise yüzde 17,55 olarak gerçekleşti.

Öte yandan, emeklilerin alacağı zam oranı da açıklandı. Memur emeklisi, Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emekli zam oranı yüzde 19,77’den yüzde 25’e yükseltildi.

2024 Ocak’ta SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Maaşları Yeniden Artacak

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı maaşları yılda iki kez zam almaktadır. Ocak ve Temmuz aylarında gerçekleşen zamla birlikte, maaşlar artırılmaktadır. Buna göre, 2024 Ocak ayında bir kez daha zam alınacak ve maaşlar yeniden artacak.

2024 Ocak Zammı İçin İlk Veri Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 Temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Bu veri, 2024 Ocak zammı için ilk veri olarak kabul edilebilir. Geriye kalan 5 aylık enflasyon verisi de dikkate alındığında, emekliler 3 Ocak tarihinde son verinin açıklanmasının ardından enflasyon zammının oranını öğrenebilecekler.

2024 SSK ve Bağ-Kur Emekli Zammı Hesaplamaları

TÜİK’in enflasyon açıklamasının ardından, 2024 Ocak zam hesaplamaları da yapılmaya başlandı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları ise enflasyon verilerine göre belirlenecektir.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Enflasyon Tahminleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 2023 yılı ilk enflasyon raporunu açıkladı. Bankanın tahminlerine göre;

  • 2023 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 58,
  • 2024 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 33,
  • 2025 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 15 olarak öngörülmektedir.

2023 Emekli Maaşı: Güncel Durum ve Tahmini Ä°stikrar!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.