EkonomiGenelTürkiye

Volkswagen’in Uygun Fiyatlı Modeli Hükümet Tarafından Öneriliyor! 400 Bin TL’den Hızla Satılıyor…

İkinci El Otomobil Piyasası Durgunluğunda Yeni Düzenlemeler Yolda

İkinci el otomobil piyasasında satışlar neredeyse durdu. Bu durum, kredi musluklarının kapanmasıyla birlikte fiyatların uçuşa geçmesine ve daha büyük sorunlara yol açmıştır. Fiyatlarda herhangi bir düşüş yaşanmamasının nedeni ise maliyetler gibi görünmektedir. Ancak ilgili konuda hükümetin düzenlemeler yapacağı düşünülmektedir.

Sıfır Oto Arzındaki Sorunlar İkinci El Otomobil Fiyatlarını Yükseltti

Bilindiği gibi sıfır otomobil piyasasında ciddi problemler bulunmaktadır. Bu sorunlar aynı zamanda ikinci el otomobil fiyatlarının da yükselmesine sebep olmuştur. Özellikle, bazı kişiler sıfır otomobilleri, ikinci el olarak liste fiyatının üzerinde satmaktadır. Bu durum, bardağı taşıran son nokta haline gelmiştir. Eğer bu düzenleme yasalaşırsa, 900 bin TL’ye satılan 2021 model Volkswagen Golf, 400 bin TL’ye kadar düşecektir. İşte, indirimli araç satışıyla ilgili merak edilenler…

Yasal Düzenlemelerle İkinci El Otomobil Piyasasında Değişim Başlıyor…

İkinci el otomobil pazarıyla ilgili yapılan yeni düzenlemeler, birçok vatandaşın rahatlamasını sağlayacaktır. Ülkemizdeki ikinci el otomobil ithalatı yasaklanmıştır. Bu nedenle, araçların motor ve şasesi ülkemizde kayıtlı olmalıdır. Aksi takdirde, trafiğe çıkışına izin verilmemektedir. Ancak yeni ithalat yasasıyla birlikte, dörtte bir fiyatına güncel araçları satın alma imkanı elde edebileceğiz. Vergileri de ödeyerek bile maliyetler, mevcut fiyatın üçte birine kadar düşecektir. Bu durum, iç pazardaki ikinci el otomobil fiyatlarının da düşmesine neden olacaktır. İzin verilmesi durumunda, ikinci el otomobil fiyatlarının sürekli olarak düşmesi mümkün hale gelecektir. Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen ikinci el otomobil ithalat izni hakkında neler olacağı ise henüz netlik kazanmamıştır. Ancak, fiyatların yavaş yavaş düşmeye başlayacağı düşünülmektedir.

Volkswagen'in Uygun Fiyatlı Modeli Hükümet Tarafından Öneriliyor! 400 Bin TL'den Hızla Satılıyor…

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.