EkonomiGenelTürkiye

“12.000 TL Devlet Desteği: Kadınlara Özel Şartlar Belli Oldu!”

Türkiye’de Sosyal Yardım Programları: Kadınlara Özel Yardımlar

Kadınlara Özel Yardımlar

Türkiye’de sosyal yardım politikaları her geçen gün daha da geliştirilmeye başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yönettiği sosyal yardım programları kapsamında vatandaşlara yardımlar dağıtılmaktadır. Bu yardımlar toplumun farklı kesimlerine yönelik olduğunda milyonlarca vatandaş her ay sosyal yardım alabilmektedir.

Kadınlara Özel Yardımlar

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım programları incelendiğinde kadınlara yönelik çok özel yardımlar yapıldığı görülmektedir. Kadınlara dair pozitif ayrımcılık yapılırken özellikle muhtaç durumda olan kadınlara destek olunmaktadır. Bu kapsamda çeşitli kriterler ve şartlar uygulanarak yardımların doğru hedeflere ulaşması amaçlanmaktadır. Her ay kadınlara dair milyarlarca liralık destek sağlandığı açıklanmıştır.

Eşi Vefat Eden Kadınlara Destek!

Türkiye’de toplum içerisinde eşi vefat eden kadınların yaşayacakları ekonomik zorluk çok daha fazladır. Bu zorluklar karşısında kadınlara destek olmayı amaçlayan Aile Bakanlığı, buna dair bir sosyal yardım programı uygulamaktadır. Eşini kaybeden kadınlar Aile Bakanlığı’na başvuru yaparak sosyal yardım ödemesi alabilmektedir.

Kimlik süresi geçtiği halde üniversite kayıtlarına kabul edilen öğrenciler şaştı kaldı!

Eşi Vefat Eden Kadınlara Yapılan Sosyal Yardım

Son resmi nikahlı eşini kaybeden kadınlara yönelik olan bu sosyal yardımda bazı kriterlere bakılmaktadır. Öncelikle bu kadınların muhtaç durumda olmaları gerekmektedir. İhtiyaç sahipliği kriterleri farklı şekillerde uygulanırken yardım alacak kadınların herhangi bir sosyal güvencelerinin olmaması gerekmektedir. Bu koşulu yerine getiren kadınlara Aile Bakanlığı sosyal yardım alma hakkı tanımaktadır.

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Düzenli Nakit Yardım

Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik Düzenli Nakit Yardım programı kapsamında Aile Bakanlığı her iki ayda bir nakit desteği yapmaktadır. Ödemeler aylık olarak hesaplanmakta ve iki ayda bir verilmektedir. Bu sosyal yardım programından yararlanan kadınlara iki ayda bir 2.000 TL destek verilmektedir. Yıllık destek tutarı ise 12.000 TL olmaktadır. Kadınlar, sosyal güvenceli bir işe girene kadar veya başka bir evlilik yapana kadar bu yardımı almaya devam edebilmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.