EkonomiGenelTürkiye

az oldu ancak olumlu bir adım atıldı”

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın: Enflasyon Farkı Toplu Sözleşme Kazanımıdır, Müjde Gibi İfade Edilemez

Memur ve Memur Emeklileri İçin Yeni Zamlar Açıklandı

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, yapılan toplu sözleşme sonrası yaptığı açıklamada enflasyon farkının toplu sözleşme kazanımı olduğunu ancak müjde gibi ifade edilemeyeceğini söyledi. Şu ana kadar refah payı alamadıklarını belirten Yalçın, hakem heyetinin kararıyla birlikte Ocak ayında en düşük aylık maaşın 30 bin TL’ye çıkacağını ifade etti.

“Refah Payı Alamadık”

Ali Yalçın, karar sonrası yaptığı açıklamada, “Enflasyon farkı toplu sözleşme kazanımıdır, müjde gibi ifade edilemez. Refah payı alamadık. Toplu sözleşme sistemi içerisinde hakem heyeti kararı beklentilere yanıt vermiyor. Anlaştığımız konularda tartışma alanı oluşturulmadı. Engelli kamu çalışanlarının konut hakkı süresi 5 yıldan 6 yıla çıkarıldı. En düşük devlet memuru maaşı 20 bin 350 TL’de kalmıştı. Ocak ayında enflasyon farkıyla birlikte en düşük aylık maaş 30 bin TL’ye yükselecek. Heyette toplu sözleşme süreci boşa harcanmış bir yaklaşım sergilendi. Zam oranıyla ilgili üzerinde daha fazla konuşmamız gerekiyordu.” şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan da toplu sözleşmenin tüm çalışma hayatı paydaşları için hayırlı olmasını diledi.

az oldu ancak olumlu bir adım atıldı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.