EkonomiGenelTürkiye

“Banka Müdürü Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ta 15.000 TL Süper Maaş Promosyonunu Sızdırdı!”

Banka Müdürü, 15.000 TL Süper Maaş Promosyonunu Sızdırdı! Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank Emekli Maaş Promosyonu…

Temmuz ayında emeklilere yapılan maaş zammı düşük kalması nedeniyle büyük eleştirilere yol açmıştı. Asgari ücrete yüzde 34 oranında zam yapılırken, Temmuz ayında memurlara enflasyonla birlikte +8.000 TL seyyanen zam yapıldığı için emeklilerin beklentileri de artmıştı. Ancak emekli maaşlarına yapılan zam, beklentilerin altında kalmış ve Temmuz ayında emekli aylıklarına yalnızca yüzde 25 zam gelmişti.

Emeklilere Ek Ara Zam Yapılacak mı, Ne Zaman Verilecek?

2024 yerel seçimleri öncesinde AK Parti, özellikle bir önceki seçimde kaybettiği Ankara, İstanbul ve Antalya gibi büyükşehir belediyelerini hedef belirlerken, mevcut belediyeleri de koruma amacıyla erken başlamıştı çalışmalara. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmalarına başlama talimatı vermesinin yanı sıra emeklilere de ara zam sözü vermişti. Erdoğan, emeklilere yapılan zammın düşük olması nedeniyle yılbaşından önce ek zam yapacaklarını belirtmişti. AK Partililer ise bu açıklamaların ardından Ekim ayını işaret etmişti.

Emeklilere Süper Maaş Promosyonu Kulisleri! Emekli Maaşı Banka Promosyon Tutarı Ne Zaman Artacak?

Adının açıklanmasını istemeyen bir kamu bankası müdürü, Ekim ayında açıklanacak olan maaş zammına göre SGK tarafından yapılan düzenlemelerle maaş promosyonlarının da değişmesini beklediklerini ifade etti. Banka müdürü, SGK tarafından açıklanacak maaş zammı rakamına göre en düşük 10.000 TL’ye kadar promosyon düzenlemesi yapılmasını beklediklerini söyledi. Ayrıca, kamu bankalarının bu tutarı ödeyeceği, ancak özel bankaların rekabeti korumak adına bu rakamı 15.000 TL’ye kadar çıkarabilecekleri ifade edildi.

Seçim öncesinde emeklilerin gönlünü almak için yüksek maaş ve yüksek maaş promosyonu müjdesinin verileceği iddia edilirken, amaç emeklilerin cebine girecek rakamı artırmaktır. Emekliler, Ekim ayını beklemeksizin kendilerine maaş zammı yapılmasını talep ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.