EkonomiGenelTürkiye

Emekli maaş zammı oranı hükümet tarafından açıklandı! Gazeteci duyurdu, Cumhurbaşkanı müjde verecek!

Emekli Maaşlarına Yeni Zam Geliyor!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada emeklilere ara bir zam yapılacağını duyurdu. Ancak zamın ne zaman ve ne kadar olacağı konusunda bilgi vermedi. Bu nedenle, emekli maaşlarına yapılacak zam konusu kamuoyunun merak ettiği bir konu haline geldi.

EMEKLİLER İÇİN ZOR ZAMANLAR

Temmuz ve Ağustos aylarında yüzde 18 enflasyon yaşandı ve bunun en çok etkilenen kesimlerinden biri emekliler oldu. Bu durumu azaltmak için emekli maaşlarına acilen zam yapılması gerekiyor. Yıl sonuna kadar zam yapılmaması durumunda emeklilerin yaşam standartları oldukça düşecek.

ZAM HESAPLAMALARI DEVAM EDİYOR

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na emekli maaşlarına zam yapılması talimatını verdi. Yaklaşık 3 haftadır süren bu bütçe hesaplamalarının ilk sonuçları belli oldu, ancak henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.

CEM KÜÇÜK’TEN EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI

Emekli maaşlarına yapılacak zam konusunda daha önce hep muğlak açıklamalar yapıldı. Ancak hükümete yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük, net bir açıklama yaparak emeklilere yapılacak zam oranını açıkladı.

Cem Küçük, emeklilere enflasyonun üzerinde bir zam yapılacağını belirterek, “Memurlara güzel bir zam yapıldı ama emeklilere yapılmamıştı. Yıl sonuna kadar duruma göre seyyanen yüzde 60 oranında zam yapılacak ve emeklilerimiz rahatlayacak. Emekliler unutuldu, kayıplarının giderilmesi ve gönüllerinin alınması gerekiyor” dedi.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI HESAPLAMALARI

Cem Küçük’ün yüzde 60 zam oranıyla yapılan hesaplamalara göre en düşük emekli maaşı 7.500 TL’den 12.000 TL’ye yükselecek. 10.000 TL maaşı olan bir emekli ise 16.000 TL zam alacak. Ancak bu zamlı maaşlar 2024 Ocak ayından itibaren ödenecek. Ara zam uygulaması ise şu an için rafa kaldırıldı.

Emekli maaş zammı oranı hükümet tarafından açıklandı! Gazeteci duyurdu, Cumhurbaşkanı müjde verecek!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.