EkonomiGenelTürkiye

“CİMER’den 55.250 TL’ye kadar e-Devlet kredi kart aidatı iadesi”

CİMER’den Geriye Dönük 3 Senelik 55.250 TL’ye Kadar Kart Aidatı ve İşlem Ücret İadesi Açıklaması!

Kredi Kartı Aidat İadesi: Dolandırıcılık Olayları Artıyor!

Pandemi döneminde kredi kartı kullanımı artış göstermiş ve birçok kişi zorunlu olarak kartlarına yönelmiştir. Bankalar arasındaki rekabetle birlikte bankalar, yeni müşteri edinme amacıyla birçok kampanya düzenlemiştir. Ancak, mahkemelerden çıkan emsal kararlara rağmen kredi kartı aidat ücreti maalesef hala alınmaktadır. Aidat ücreti her geçen gün artarken, gelişmeler dolandırıcıların ilgisini çekmiştir.

Kredi Kartı Aidat İadesi Dolandırıcılığı! Cumhurbaşkanlığı Açıklama Yaptı…

Son zamanlarda dolandırıcılar, kredi kartı dolandırıcılığı eylemlerini artırmıştır. Sosyal medyada e-Devlet ve CİMER logolarını kullanarak kredi kartı aidatı iadesi başlığı altında reklamlar yayınlamak suretiyle, linke tıklayan kişilerin hesap bilgileri sahte yazılımlarla ele geçirilmektedir. Hem banka hesapları hem de kredi kartları boşaltılan vatandaşlar mağdur edilmektedir.

Ticaret Bakanlığı Uyarısı:

Ticaret Bakanlığı, “Son zamanlarda bazı sosyal medya hesapları üzerinden Bakanlığımız ya da diğer kamu kurum ve kuruluşlarının adları ya da logoları kullanılarak kredi kartı aidat iade işlemleri başlamıştır. İadenizi almak için yukarıdaki linke tıklayın.” şeklinde bazı paylaşımlar yapıldığını belirterek açıklama yapmıştır. Bu şekilde, kredi kartı aidatlarının iadesi hakkında iddialı olduğunu söyleyen sosyal medya hesaplarına itibar edilmemesi, vatandaşların bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olması gerekmektedir. Kart aidatlarıyla ilgili herhangi bir sorun yaşandığında, öncelikle kartı çıkaran kuruluşa başvurulması gerekmektedir.

Kart Uyuşmazlıklarında Çözüm Süreci:

Kart çıkaran kuruluş ile uyuşmazlık çözülemezse, ilgili Kanun kapsamında 10.390 TL’nin altındaki uyuşmazlıklar için ‘Tüketici Hakem Heyetleri’, bu tutarı aşan uyuşmazlıklar içinse Tüketici Mahkemelerinde dava açılmadan önce arabulucuya başvurulması gerekmektedir. Kamuoyuna duyurulur.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.