EkonomiGenelTürkiye

Emeklilik Hakkı Onaylandı: Yaş ve Prim İndirimiyle 1.1 Milyon Kişi İçin Erken Emeklilik

Bağ-Kur Prim Gün Sayısı Düşürülüyor – EYT Yasası ile Emeklilikte Değişiklikler

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) yasası kapsamında, SSK sigortalıları için emeklilik şartları değişmezken, Bağ-Kur sigortalıları için prim gün sayısının düşürülmesi yönünde çalışmalar yapılacağı duyuruldu. Bu düzenleme ile birlikte birçok vatandaş için emeklilik yolu açılacak. İşte Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesi ile ilgili detaylar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesi konusunda çalışmalar yapıldığını belirtti. Bağ-Kur sigortalıları için mevcut olan 9,000 prim günü şartı, düşürülerek 7,200 güne indirilecek. Bu sayede Bağ-Kur sigortalılarının 5 yıl öncesinden emekli olabilmesi sağlanacak. Bu düzenleme ile birlikte yaş şartı da kolaylaşacak.

Bağ-Kur Sigortalıları ve EYT Yasası

EYT yasası ile Türkiye’de yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşın emeklilik yolu açıldı. SSK sigortalıları için çalışma yılları ve prim gün sayıları değişmeyerek yaş şartı kaldırıldı. Ancak Bağ-Kur’dan emekli olanlar için ise prim gün sayısının düşürülmesi bekleniyor. Bu sayede Bağ-Kur sigortalıları da daha erken emekli olabilecekler.

Yeni Emeklilik Şartları ve Prim Gün Sayısı

Bağ-Kur sigortalıları için prim gün sayısı 7,200 güne indirilecek. Kadınlar ve erkekler eşit şartlar altında emeklilik hakkı elde edebilecekler. Bu düzenleme ile 7,200 ve 9,000 prim gününü tamamlayan Bağ-Kur sigortalıları, yaş şartı olmadan emekli olabilecekler.

SSK sigortalıları için ise çalışma yılları ve prim gün sayıları değişmeyecek, ancak yaş şartı kaldırılacak. Buna göre, 20 çalışma yılı ve 5,000 ila 5,975 prim günü dolduran kadınlar, 25 çalışma yılı ve aynı prim günleri koşullarını sağlayan erkekler, yaş şartı olmadan emekli olabilecekler.

Bağ-Kur Sigortalılarına Erken Emeklilik Fırsatı

Bağ-Kur sigortalıları için getirilen prim gün sayısı düşüşü, kadınlar için 7,200 ve erkekler için 9,000 prim gününün tamamlanması durumunda yaş şartı olmadan emeklilik hakkı tanıyor. Bu düzenleme ile Bağ-Kur sigortalıları daha erken emekli olma fırsatına sahip olacaklar.

Emekli Sandığı’na bağlı memurlar için de benzer bir düzenleme yapılacak. Kadın memurlar için 7,200 prim gün sayısı ve erkek memurlar için 9,000 prim günü tamamlanması halinde emeklilik hakkı verilecek. Bu sayede Türkiye’deki emeklilik şartlarında önemli düzenlemeler yapılacak ve daha fazla vatandaşın daha erken emekli olabilmesi sağlanacak.

Emeklilik Hakkı Onaylandı: Yaş ve Prim İndirimiyle 1.1 Milyon Kişi İçin Erken Emeklilik

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.