EkonomiGenelTürkiye

“Erdoğan: Emekliye Enflasyon Farkı ve Refah Payı Zammı Açıklandı!”

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Emekliye Enflasyon Farkı ve Refah Payı Zamı Açıklaması!

Emekliye Yeni Ek Zam Ne Zaman, Hangi Tarihte Yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında meclis kürsüsüne çıkarak emeklilere yönelik zam ve ikramiye konularında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında Filistin’deki gelişmeleri değerlendirdi ve ekonomiye dair önemli bilgiler paylaştı.

Kabine toplantısının ardından ulusa sesleniş konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere yönelik zam müjdesi yerine sadece ikramiye müjdesi vermişti. Bugün AK Parti grup toplantısında konuya bir kez daha değinen Erdoğan, “Hayat pahalılığı insanımızın en çok sıkıntı yaşadığı konu. Türkiye olarak birden fazla faktörün etkisiyle biz de bu durumdan müzdaribiz.

Bu durumu aşmak için yeni stratejiler ve çözümler geliştiriyoruz. Enflasyonla mücadelemizi taviz vermeden sürdüreceğiz. Başarımız, tüm kesimlerin fedakarlığı sayesinde mümkün olacak. Sadece bu şekilde otomobilden konuta birçok alanda görülen dengesizlikleri düzeltebiliriz. Aldığımız önlemlerin etkisini görmeye başladık. Emeklilerimizin yaşadığı sorunları çözebilmek için 5 bin TL ikramiye ödemeyi kararlaştırdık.

Zam ödemeleri Kasım ayı ortasında gerçekleştirilecek. Çalışanlar ve emekliler için yeni düzenlemeleri ise yılbaşında yapacağız. Emeklilere yönelik zam kararının hayırlı olmasını diliyorum” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni zamın yılbaşında verileceğini, 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin ise Kasım ayı ortasında ödeneceğini ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.