EkonomiGenelTürkiye

“Kıyıya Köşeye Atanın Hikayesi: 1 Adet 59.310 TL Ederindeki Eşya Kuyumcuları Harekete Geçirdi!”

**Kuyumcuların Aradığı Kayıp Altın! Bir tanesi 59,310 TL oldu**

Kuyumcular, yaşadığı düşüşle adeta paraşütsüz düşen altın fiyatlarını arıyorlar. ABD Merkez Bankası FED’in açıklamaları ile altın fiyatlarındaki düşüşe savaş haberleri can suyu olmuştu.

Orta Doğu’da yaşanan gerginlikler ve Hamas’ın Filistin’e saldırması ve İsrail’in Filistin’e savaş açmasıyla tüm dünyayı şoke eden görüntüler gelmeye devam ederken, altın fiyatları da yükselişe geçti. Gram altının fiyatı rekor üzerine rekor kırarken, kuyumcular kaybolan altının peşine düştü!

**19 Ekim 2023 Güncel Altın Fiyatları! Gram Altın, Çeyrek, Yarım Altın ve Beşli Altın Ne Kadar, Kaç TL?**

Dış piyasada yaşanan gelişmeler altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketliliğini desteklerken, gram altın 1,759 TL seviyesi ile tüm zamanların rekorunu kırdı. Çeyrek altın ise 3,000 TL seviyesini gördü. Altın fiyatlarındaki artışın önemli nedeni, Orta Doğu’da yaşanan gerginlik olarak gösteriliyor.

Yaşanan yükselişe rağmen küçük yatırımcılar kendilerini savaş riskine karşı güvence altına almak adına altın alımlarını arttırdılar. Bu durumda, beşibiryerde reşat altın ismiyle bilinen altının kıtlığı yaşanmaya başlandı. Kuyumcular, elinde bu altını olan kişilere 59,310 TL gibi bir teklif sunuyorlar.

**Altın Fiyatlarında Yükseliş Devam Eder Mi, Son Durum Ne?**

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yaptığı değerlendirmede “Altın zaten çok baskılanmıştı, yükseliş için bahane bekliyordu. Bölgeden gelecek haberler altını etkilemeye devam edecek. Farklı ülkelerin bu çatışmalara dahil olması durumunda ons altın 2,010 dolara çıkabilir. Onsta 2024 beklentim 2,350 dolardır. Gram altında yıl sonu beklentim ise 1,888 lira. Orta ve uzun vadede yukarı yönlü hareket bekliyorum, gram da dolardan destek alıyor. Eğer yılı 2,000 lira seviyesinde bitirirsek, bu sürpriz olmaz” dedi.

NOT: Bu yazıda yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez, ismi geçen kişilerin açıklamalarından derlenmiştir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.