EkonomiGenelTürkiye

Altın Fiyat Tahmini: Büyük Ralli Öncesi Kuyumcuları Heyecanlandıracak!

ALTIN FİYATLARININ GELECEĞİ HAKKINDA ÇARPICI BİR TAHMİN

10.000 DOLARA ULAŞACAK!

James Puplava, ABD merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Financial Sense Wealth Management’ın kurucusu, altın fiyatlarıyla ilgili önemli bir tahminde bulundu. Ons altının 300 dolar olduğu bir dönemde 10 yıl içinde 1.000 dolara ulaşacağını doğru tahmin eden Puplava, şimdi ise yeni bir tahminle herkesi şaşırttı.

ALTIN FİYATLARININ NEDEN YÜKSELECEĞİ

Puplava, ons altınla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Biz değerli metallerin 10 yıllık boğa koşusunu doğru tahmin ettik. Bugün ons altın 2.000 dolar seviyesine yaklaşıyor. Yıl sonuna kadar ons altının 2.090 dolar seviyesini kırma olasılığı var. Bu da 2024 yılının üçüncü çeyreğinde ons altının 3.000 dolarlık fiyat hedefine doğru atılan ilk adım olacak. Ve 2030 yılına kadar ons altının 10.000 dolara ulaşacağını öngörüyoruz.” diye açıkladı.

ALTIN FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞİN NEDENLERİ

Puplava, altın fiyatlarındaki yükselişi şu şekilde gerekçelendirdi: “Ortadoğu’da gerilim artıyor ve petrol fiyatları 140 doları aşacak. Bu da dünya ekonomisinin recesyon yaşayacağı anlamına geliyor. 140 dolarlık bir petrol fiyatı, ticari faaliyetlerin sürdürülemez hale gelmesine neden olur. Küresel ticari iflaslar artıyor ve bu durum daha da artacak. Bu gibi olumsuz koşullarda değerli metaller güvenli liman olarak görülür. En güvenilir liman ise hiç şüphesiz altındır. Altın fiyatlarının artması için bu sebepler geçerlidir.”

ONS ALTININ GÜNCEL DURUMU

Son dönemde ons altındaki yükseliş hareketi yatırımcıları heyecanlandırdı. Bu hafta 2.000 dolar seviyesini aşma çabasıyla ons altın, geçen haftanın kapanış fiyatı olan 1.981 dolarda işlem görmeye devam ediyor. Ons altın, destek seviyelerine yaklaşarak tüm zamanların en yüksek fiyat rekorunu kırma noktasına geldi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır. Haber metninde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Altın Fiyat Tahmini: Büyük Ralli Öncesi Kuyumcuları Heyecanlandıracak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.