EkonomiGenelTürkiye

3 Çocuklu Ailelere Nakdi Yardım Başladı – Bakan Göktaş’tan 17:00’da Duyuru

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK ÖDEMESİ İLE AİLELERE YARDIM

Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ailelerin ihtiyaçlarına ve çocukların sosyal desteklerine yönelik ödemeleri gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi, ailelere yönelik yapılan ödemeler arasında yer almaktadır. Bakan Göktaş, bu ödemeler kapsamında toplamda 579 Milyon TL ödeme yapıldığını açıkladı.

AİLE BİRLİĞİNİN KORUNMASI VE ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ

Bakan Göktaş, çocuk politikalarının temelinde aile birliğinin korunması ve çocukların sağlıklı bir aile ortamında yetişmelerinin olduğunu vurgulayarak, ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek sağladıklarını belirtmiştir. Bakan Göktaş, aile birliğinin korunması ve çocukların geleceğe hazırlanması konusuna büyük önem verdiklerini ifade etmiş ve çocukların ekonomik nedenlerle ailelerinden ayrılmamalarını hedeflediklerini dile getirmiştir.

ÇOCUKLAR İÇİN 579 MİLYON TL ÖDEME YAPILDI

Bakan Göktaş, “Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesiyle aileleri yalnız bırakmıyoruz. SED ile ailelerin, çocuklarının temel ihtiyaçlarını ve eğitim giderlerini karşılıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulunmuştur. Aynı zamanda Bakan Göktaş, SED hizmetinden yararlanan çocuklar için ailelerin hesaplarına 2023 Eylül ödemesi olarak toplamda 579 milyon TL yatırıldığını ifade etmiştir.

2023 SED ÖDEMESİ NE KADAR OLDU?

2023 yılı Temmuz-Aralık döneminde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan SED yardımı, yüzde 17,55 oranında zamlandığı bilinmektedir. Buna göre, öncesinde 3 bin 38 TL ödeme alan bir ailenin yeni zam oranıyla birlikte 3 bin 571 TL ödeme alacağı belirtilmektedir.

Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması ise 4.853 TL’den 5.704 TL’ye yükseltilmiştir.

3 Çocuklu Ailelere Nakdi Yardım Başladı - Bakan Göktaş'tan 17:00'da Duyuru

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.