EkonomiGenelTürkiye

Öğrencilere Ulaşım Parası Ödemesi: 750 TL Yöntemi

Öğrencilere 750 TL Ulaşım Desteği

Ulaşım desteği başvurularıyla ilgili detayların paylaşılmasından sonra, birçok kişi nasıl başvurulacağını merak etmiştir.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım kapsamında ulaşım giderlerinin karşılandığı desteğin bugüne kadar 58 binden fazla öğrenciye sağlandığını açıklamıştır. Bu desteği almak isteyen öğrencilere yönelik başvuru süreci hakkında detaylar açıklanmıştır.

Ortaokul, Lise ve Yükseköğretim Öğrencilerine Ulaşım Desteği

Yapılan açıklamaya göre, ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ortaokul, lise ve yükseköğretim öğrencilerinin şehirler arası ulaşım giderlerine destek sağlandığı ve bu desteğin bu yıl da devam edeceği belirtilmiştir.

“Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteğimiz bu eğitim-öğretim döneminde de sürecek. Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderlerini karşılıyoruz.

Öğrencilerimize 2023 yılı için verdiğimiz desteğin üst limiti tek yön için 750 TL olup, bugüne kadar 10 milyon TL kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık. Ulaşım Desteğimizden 58 binden fazla öğrenci yararlandı.” şeklinde konuşan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş açıklamalarına devam etmiştir.

2023 Yılı Ulaşım Desteği Başvuru Şekli

Ulaşım desteğinden faydalanmak isteyen öğrenciler için başvurular başlamıştır. Gerekli şartları sağlayan öğrencilerin veya öğrenci ailelerinin, ikamet adreslerinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Şahsen başvuru dışında başvurular kabul edilmeyecektir.

Öğrencilere Ulaşım Parası Ödemesi: 750 TL Yöntemi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.