EkonomiGenelTürkiye

Karekod Zorunluluğu: Kurs Tabelalarında Dikkate Alınması Gereken Önemli Bir Detay

SEO Başlığı: Özel Eğitim Kurslarında Yeni Uygulama: Milli Eğitim Bakanlığı Logosu ve Karekod

Özel Eğitim Kurslarında Yeni Uygulama: Milli Eğitim Bakanlığı Logosu ve Karekod

Lise veya üniversite hazırlık kursları için yeni bir uygulama devreye alındı. Artık özel eğitim kurumlarının tabelalarında Milli Eğitim Bakanlığı logosunun yanında bir karekodun da bulunması zorunlu hale getirildi. Bu uygulama ile izinsiz olarak faaliyet gösteren kurslar tespit edilebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner, uygulamanın öğrenci ve velilerin mağduriyetlerini önlemek amacıyla hayata geçirildiğini belirtti. Güner, çocukların öğretmen olmayan kişiler tarafından karşılandığı merdiven altı kurslara dikkat çekerek, “Aynı şekilde FETÖ ve diğer illegal terör örgütlerinin tuzağına düşme riskleri de mevcut” dedi.

Velilere çağrıda bulunan Güner, karekodun doğrulanabilir olması gerektiğinin altını çizdi ve “Muhtemelen bazı kurumlar, doğrudan tabloda yer almayan özel eğitim kurumlarıyla karşılaşabilirler” şeklinde konuştu.

Karekod uygulaması 18 Eylül itibarıyla tüm özel kurumlar için zorunlu hale gelecektir. Bu yeni düzenleme, özel eğitim kurslarında şeffaflığın ve güvenliğin sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Karekod Zorunluluğu: Kurs Tabelalarında Dikkate Alınması Gereken Önemli Bir Detay

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.