EkonomiGenelTürkiye

Kredi Kartı Sahiplerine Özel: 412 TL Para İadesi İçin Yeni Emsal Karar!

**Cüzdanında kredi kartı olanlar emsal karar çıktı! 412 TL para iadesi başladı**

Bankaların en çok para kazandığı ürünlerden biri olan kredi kartı kullanıcılarını ilgilendiren bir emsal karar açıklandı. Kredi kartı aidatı kesintilerine yönelik şikayetlerin artması üzerine Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, kart sahiplerini uyararak emsal kararını duyurdu.

**KREDİ KARTI OLANLARA PARA İADESİ! KREDİ KARTI AİDATI YILLIK İŞLETİM ÜCRETİ PARA İADESİ NASIL ALINIR?**

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, kredi kartı para iadesine ilişkin alınan emsal kararı duyurarak, “Artık bankalar, müşterileriyle kredi kartı üyelik bedeli konusunda müzakere etmek zorundadır. Banka, tüketiciden kart bedeli talep ettiğinde bu süreç başlar. Bankalar yasal olarak ücretsiz kredi kartı seçeneği sunmak zorundadır.

Ücretsiz kart seçeneği sunulmadığı halde ücretli kartla ilgili olarak müşteriyle açık bir şekilde müzakere yapılmadan talep edilen ve alınan ücretler haksızdır. Bazı tüketici hakem heyetleri, yasal düzenlemelere aykırı olarak tüketici aleyhine karar verebilir. Bu karara itiraz edip mahkemeye başvurmak mümkün olsa da genellikle tüketiciler dava açmak için istenen masrafları yatırmamaktadır. Bu durumun önüne geçmek için tüketicilere manevi tazminat talep hakkı da verilmelidir. Sonuç olarak, maddi ve manevi açıdan yıpratıcı bir süreç yaşanmaktadır” diyerek para iadesinin alınabileceğini duyurdu.

Söz konusu karar, milyonlarca kredi kartı sahibi için umut ışığı olurken aidat kesintisi yapılan kart sahiplerinin emsal karara başvurarak para iadesi talep edebileceği ifade edildi. Her banka farklı miktarlarda kesintiler yapmaktadır ve aidatsız kredi kartı seçeneği sunulmasına rağmen aidatlı kartı kabul etmeyen herkes aidat tutarını geri alabilir.

Kredi Kartı Sahiplerine Özel: 412 TL Para İadesi İçin Yeni Emsal Karar!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.