EkonomiGenelTürkiye

MEB 2023 Örnek Konu Soru Dağılımı: İşte Yeni Tablolar

**Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği Hakkında Bilgilendirme**

Millî Eğitim Bakanlığı, 9 Eylül 2023 tarihinde yayımlanan Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği ile yeni bir düzenlemeye geçmektedir. Bu yönetmelik, ülke genelindeki tüm okul, il ve ilçelerde ortak yazılıların yapılacağını ve il/ilçe ve okul genelinde gerçekleştirilecek ortak sınavların il sınıf/alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlükleri tarafından hazırlanacak konu soru dağılım tabloları doğrultusunda uygulanacağını belirtmektedir.

Konu soru dağılım tabloları, il sınıf/alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlükleri tarafından oluşturulacak ve yayımlanacaktır. Bu tablolar, il/ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak sınavlar öncesinde bir örnek oluşturmak amacıyla temel eğitim ve ortaöğretimdeki farklı branşlar ve sınıf düzeyleri için hazırlanmıştır. İl sınıf/alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlükleri, yayımlanan konu soru dağılım tablosu örnekleri doğrultusunda kendi dokümanlarını hazırlayacak ve duyuracaklardır.

Ayrıca, okul genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar hakkında detaylı bilgiler, örnek senaryolar ve soru örnekleri [https://odsgm.meb.gov.tr/](https://odsgm.meb.gov.tr/) adresinde yayımlanacaktır.

Yönetmelik hakkında daha fazla bilgi almak için [konu soru dağılım tablosu için tıklayınız](https://odsgm.meb.gov.tr/).

MEB 2023 Örnek Konu Soru Dağılımı: İşte Yeni Tablolar

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.