EkonomiGenelTürkiye

3.191 TL Aylık Bağlantı, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Son Açıklaması

Vakıflar Genel Müdürlüğü Muhtaç Aylığı Nedir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, vatandaşlara muhtaç aylığı adı altında çeşitli sosyal yardım programlarıyla destek sağlıyor. Bu sosyal yardımlar, vakıflar tarafından bağışlanan vakfiyeler üzerinden yapılmaktadır. Vakfiyelerin içerisinde belirlenen hayır şartlarını yerine getiren vatandaşlara muhtaç aylığı ödemesi yapılmaktadır. Ödemeler, her ay düzenli olarak gerçekleştirilmektedir.

Muhtaç Aylığı Şartları Nelerdir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden muhtaç aylığı alabilmek için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu sosyal yardımlardan yararlanabilmek için annesi veya babası olmayan muhtaç çocuklar ile %40 ve üzerinde engelli olan vatandaşlar öncelikli olarak değerlendirilmektedir.

Muhtaç aylığı alacak olan bireylerin herhangi bir sosyal güvencelerinin olmaması gerekmektedir. Ayrıca başka bir gelire veya aylığa sahip olmamalıdırlar. Kanun veya mahkeme kararıyla bakım altına alınmamış olmak da bu şartlar arasında yer almaktadır. Son olarak, gelir getirici herhangi bir taşınır veya taşınmaz mala sahip olunmamalı ya da sahip olunsa bile aylık gelir alınacak muhtaç aylığından fazla olmamalıdır.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne muhtaç aylığı başvurusu, internet üzerinden yapılamamaktadır. Başvurular, şahsen veya posta yoluyla gerçekleştirilmektedir. Muhtaç aylığı başvurusu yapacak bireyler, başvuru formunu doldurup imzalayarak başvuruyu yapmaktadırlar. Engelli bir birey ise başvurusuna sağlık kurulu raporu ekleyerek başvuruyu ikamet ettiği ilin bağlı bulunduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne şahsen veya posta yoluyla göndermektedir.

Ne Kadar Aylık Ödeme Yapılıyor?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, muhtaç aylığı kapsamında yıl sonuna kadar her ay 3.191 TL ödeme yapmaktadır. Muhtaç aylığından faydalanan hak sahipleri, her ay düzenli olarak bu tutarı alabilmektedirler. Ancak muhtaç bireyin vefat etmesi, muhtaçlığının sona ermesi, bakım altına alınması veya yetim erkek veya kız çocuğunun 18 yaşını, örgün lise ve dengi öğrenimde ise 20 yaşını, örgün yükseköğrenimde ise 25 yaşını tamamlaması durumunda ödemeler kesilmektedir.

3.191 TL Aylık Bağlantı, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Son Açıklaması

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.