EkonomiGenelTürkiye

3.000 TL Öğrencilere Destek! Bakanlık: Başvurana Ödeme!

TÜRKİYE’NİN SOSYAL YARDIM ALANINDAKİ ATILIMLARI VE ÖĞRENCİLERE VERİLEN DESTEKLER

Sosyal Yardımların Artışı ve Önemi

Türkiye, sosyal yardım alanında yaptığı son yıllardaki atılımlarla büyük başarı elde etmiştir. Bu atılımların sonucunda, vatandaşlar çeşitli koşullarda sosyal yardım alma imkanına sahip olmuşlardır. Her ay milyonlarca vatandaşa milyarlarca liralık sosyal yardım ve destek ödemeleri yapılmaktadır. Bu ödemeler, bireylerin bütçelerine katkı sağlamakla kalmayıp çeşitli ihtiyaçlarının da karşılanmasına yardımcı olmaktadır.

Öğrencilere Açıklanan Destekler

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte bu yıl üniversiteye başlayacak olan öğrenciler, kazandıkları üniversiteler ve bölümlerini öğrenmiştir. Üniversite kazanan ihtiyaç sahibi aileler ise çocuklarının eğitim masraflarını düşünmeye başlamışlardır. Bu konuda devlet, öğrencilere çeşitli destekler sağlamaktadır. KYK üzerinden burs ve kredi imkanları sunulacak olup, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da tamamen ihtiyaç sahiplerine yönelik bir destek programı açıklamıştır.

Kimler Yardımdan Faydalanabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, şu anda düzenli olarak Aile Bakanlığı’nın sosyal yardımlarından yararlanan ailelerin çocukları, ailelerinin bulunduğu il dışında bir ilde üniversite eğitimi alıyorlarsa, yol yardımı alabileceklerdir. Bu yardımdan faydalanmak için üniversite öğrencilerinin 25 yaşından küçük olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda, üniversite öğrencileri yılda 2 defa gidiş ve 2 defa dönüş olmak üzere toplamda dört sefer yardımdan faydalanabileceklerdir.

Yardım Tutarları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yapılacak olan sosyal yardım ödemelerinin tutarlarını da açıklamıştır. Bu kapsamda, üniversite öğrencilere şehirler arası yolculuklarında bilet imkanı sağlanacak ve biletin üst limiti 750 TL olacaktır. Böylece üniversite öğrencilerine yılda 3.000 TL ödeme yapılabilecektir. Ancak bilet fiyatının daha düşük olması durumunda, ödemeler düşük tutarda gerçekleştirilecektir.

Başvuru Süreci

Başvuruların, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılması gerektiği bildirilmiştir. Başvuruların en geç 30 gün içerisinde sonuçlandırılacağı belirtilmiştir. Destekten faydalanacak olan öğrenciler, 18 yaşından büyükse kendileri veya aileleri tarafından başvuru yapabileceklerdir. Ancak 18 yaşından küçük olan öğrencilerin başvurularını aileleri yapabilecektir.

3.000 TL Öğrencilere Destek! Bakanlık: Başvurana Ödeme!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.