EkonomiGenelTürkiye

Dolar mı, konut mu? Yatırım uzmanından cevap: Hangisi daha karlı?

Türkiye’de Ekonomi Alanında Değişiklikler ve Yatırım Modelleri

Gayrimenkul Yatırımları Patladı!

Gün geçtikçe Türkiye’de ekonomi alanında önemli değişiklikler meydana geliyor. Yüksek enflasyon sorunu, insanların varlıklarını TL olarak değerlendirmelerine bağlı olarak kayıplara yol açıyor. Enflasyon arttıkça, TL varlıklarında da değer kaybı yaşanıyor. Bu nedenle son 2 yıldır, insanlar daha fazla kazanç elde edebilecekleri yatırım modellerini araştırıyorlar.

Yatırım yapmak için ilk akla gelen model, gayrimenkul yatırımı oluyor. Son 2 yıl içerisinde bu yönde bir artış olduğu gözleniyor. Gayrimenkullere olan talep arttıkça, fiyatlar da yükseldi. Şu anda bir gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin önemli bir bütçeye sahip olmaları gerekiyor. Arsa alımı yapmayı düşünenlerin bile en az 1 Milyon TL ayırmaları gerekiyor. Bu alınan arsalar uzun vadeli yatırımlar olabiliyor. Konut fiyatları ise adeta patladı.

Dolar ve Altın Tercih Ediliyor!

Yatırım yaparken tercihler arasında dolar ve altın alımları da yer alıyor. Ancak son 2 yıldır özellikle dolar kuru üzerinde gerçek dışı fiyatlamalar görülüyor. Dolar kuru bu dönemde adil bir şekilde fiyatlanmıyor. Şu anda dolar kuru, olması gereken seviyede bulunmuyor. Merkez Bankası’nın baskıladığı dolar nedeniyle yatırımcıları tatmin edemiyor.

Altın yatırımlarında ise dolar kadar farklı bir görüntü bulunmuyor. Uzun vadede düşünüldüğünde altın kazanç sağlayabilir, ancak diğer yatırım modellerinde elde edilebilecek kazançlardan daha az olabiliyor. Bu nedenle altın yatırımları kazanç getirebilir, ancak en ideal tercih olmayabilir.

Ünlü Yatırım Uzmanı Açıkladı!

Türkiye’nin ünlü yatırım uzmanlarından Mert Başaran, yatırım yapmak isteyenlere önemli bir detayı vurgulayarak, “Şu anda elinizde dolar tutmak enayilik olur. Eğer paranızı dolar olarak saklarsanız, paralarınız değer kaybeder. Tüm istatistiklere bakın, bunun böyle olduğunu göreceksiniz. 2002 yılı, Türkiye’nin ekonomik açıdan en sıkıntılı olduğu dönemlerden biridir. Dolarda 14 kat artış olmuş ancak simit fiyatına bakarsanız, 80 kat arttığını görürsünüz. Simit veya peynir kadar artmayan bir yatırım modelinde para kazanamazsınız. Dolara tercih olarak konut almak, çok daha mantıklı olacaktır,” dedi.

Dolar mı, konut mu? Yatırım uzmanından cevap: Hangisi daha karlı?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.