EkonomiGenelTürkiye

“Borsa, günün ilk yarısında rekor seviyelerine ulaştı.”

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, bugünün ilk yarısında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 7.243,67 puanı gördü. Saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 172,50 puan artarak 7.240,40 puana yükseldi. İşlem hacmi ise 91,9 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi ve holding endeksi değer kazanırken, elektrik sektörü yüzde 6,09 ile en çok kazanan sektör oldu. Spor endeksi ise yüzde 2,28 gerileyerek tek düşen sektör oldu.

Küresel piyasalarda yeni hafta olumlu bir şekilde başlarken, yatırımcılar İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı ve ABD’de tarım dışı istihdam gibi önemli verilere odaklandı. Ayrıca, Fed’in gelecekteki politikalarıyla ilgili ipuçları ve şirketlerin açıklayacağı bilançolar da takip edilecek.

Yurt içinde de bu hafta bilanço takvimi yoğunlaşacak. Analistler, bu durumun hisse senedi ve sektör bazlı dalgalanmaların artabileceğini belirtti.

Bugün yurt içinde sakin bir veri takvimi beklenirken, ABD’de Dallas Fed imalat aktivite endeksi izlenecek. BIST 100 endeksi teknik olarak 7.250 ve 7.400 seviyelerinin direnç, 7.000 puanın ise destek olarak önemli olduğu belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.