EkonomiGenelTürkiye

Borsada yükselen ve düşen hisseler savaşın etkisiyle belirlendi.

**İsrail-Filistin Çatışması Piyasalara Nasıl Yansıyor?**

İsrail ve Filistin arasındaki çatışma, tüm dünyada yakından izleniyor. Özellikle hangi sektörlerin daha fazla etkilendiği merak ediliyor ve uzmanların değerlendirmeleri ortaya çıktı. İşte detaylar.

**Gerginlik Piyasaları Etkileyen Faktörlerden Biridir**

Son günlerde Filistin ve İsrail arasındaki gerilim savaşa dönüştü. Piyasalar, bu durumun etkilerini merakla takip ediyor. Ulaşım sektörü piyasaların olumsuz yönde etkilendiği bir sektör olarak öne çıkarken, savunma ve gıda sektörleri ise hisselerin yükselişe geçtiği belirtiliyor.

**Sektörler Olumsuz Etkilendi**

Orta Doğu’da başlayan gerginlik, ekonomik açıdan dünyayı olumsuz etkilemeye başladı. Yatırımcılar, özellikle hisse senedi piyasalarını yakından takip etmeye başladı. Ancak Orta Doğu’dan gelen kötü haberlere ek olarak, İsrail’in Gazze’ye elektrik, su ve gıda yardımlarını kesme kararı borsanın negatif bir seyir izlemesine neden oldu.

**Savunma Sektörüne İlgili Arttı**

Gerginlik ortamında, savunma sanayi hisselerinin öne çıktığı belirtiliyor. Pay piyasalarında düşüşün sınırlandığı görülürken, savunma sanayi hisselerinde ise yükseliş eğilimi olduğu bildiriliyor. Ayrıca gıda sektöründeki hisselerin de yükseliş trendinde olduğu ifade ediliyor.

**Ulaşım Sektörü Olumsuz Etkilendi**

Yaşanan gelişmeler sonrasında, özellikle ulaşım ve hava yolu hisselerinin olumsuz etkilendiği duyuruldu. Örneğin ABD’de, Lockheed Martin hisseleri %8, General Dynamics hisseleri ise %8.4 oranında düşüş gösterdi. Türkiye’de ise dün Aselsan hisseleri %7.23 oranında yükseliş gösterdi.

**Daha Fazla Bilgi İçin İlgili Ekonomi Haberlerine Göz Atın**

– Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son dakika emekliye enflasyon farkı ve refah payı zammı açıklaması!
– Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’tan müjde! Adı soyadı bu listede olanlara 600 TL para iadesi
– Kampanyaların şahı geri döndü! 0.49 FAİZ ORANI ile 200.000 TL araç kredisi hayalleri gerçek yapacak
– En yüksek emekli promosyonu veren bankalar listesi güncellendi

Bu haberimiz bir yatırım tavsiyesi değildir. Sektördeki rakamlar ve uzmanların değerlendirmeleri temel alınarak hazırlanmıştır.

Borsada yükselen ve düşen hisseler savaşın etkisiyle belirlendi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.