EkonomiGenelTürkiye

Tapu Sahipleri İçin Önemli Uyarı: Ödemenizi 30 Gün İçinde Yapın, Aksi Takdirde Cezalandırılacaksınız!

EMLAK VERGİSİ ÖDEMESİ İÇİN SON TARİH AÇIKLANDI

Tapu sahipleri için önemli bir duyuru yapıldı. Emlak Vergisi ödemeleri için son tarih belirlendi. Tapu sahipleri, yasal süre içinde Emlak Vergisi’ni ödemek zorundadır. Eğer ödeme yapılmazsa, sürenin sonunda ceza uygulanacaktır.

2023 YILI İKİNCİ TAKSİT ÖDEMESİ İÇİN SON TARİH 30 KASIMYapılan açıklamaya göre, tapu sahipleri için 2023 yılı ikinci taksit Emlak Vergisi ödemeleri için son ödeme tarihi belirlendi. Tapu sahipleri, Emlak Vergisi’nin ikinci taksitini 30 Kasım’a kadar ödemek zorundadır. Eğer ödeme yapılmazsa, gecikme faizi işletilecektir.

EMLAK VERGİSİNDEN MUAF TUTULANLAR

Emlak Vergisi ödemelerinden bazı kişiler muaf tutulmaktadır. Bu durum, belirli koşullara tabidir. Ev sahibi olan ve brüt 200 metrekareden küçük bir eve sahip olanlar, emekli, dul, şehit ailesi, yetim, gazi ve işsizlik gibi durumlarında Emlak Vergisi’nden muaf tutulmaktadır. Muaf olunmasına rağmen ödeme yapan kişiler, bu ödemeleri 5 yıl içinde geri alabilirler.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Emlak Vergisi ödemeleri nasıl yapılabiliyor? Emlak vergisi ödemek isteyenler, çeşitli kanallardan ödemelerini gerçekleştirebilirler. Ödemeler belediyeler aracılığıyla yapılmalıdır. Gayrimenkulün bulunduğu belediyeden ödeme yapma işlemi hakkında bilgi alınmalıdır. Belediyeler, anlaşmalı oldukları bankalar üzerinden ödemeleri kabul etmektedir. Hangi bankaların anlaşmalı olduğu belediyeler tarafından açıklanmaktadır. Ayrıca, belediye veznesi aracılığıyla da Emlak Vergisi ödemeleri gerçekleştirilebilir.

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ZAMLANIR?

Emlak Vergisi, yılda bir defa zam uygulamasına tabidir. Her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen yeniden değerleme oranına göre 1 Ocak’tan itibaren zam uygulanır. Emlak Vergisi, 2 taksitle ödenebilen bir vergi türüdür. İsteyen mükellefler, ilk taksiti ödedikten sonra ikinci taksiti de ödeyebilirler.

Tapu Sahipleri İçin Önemli Uyarı: Ödemenizi 30 Gün İçinde Yapın, Aksi Takdirde Cezalandırılacaksınız!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.