EkonomiGenelTürkiye

Aile Bakanlığından beklenen duyuru geldi! 15 Bin TL destek için gereken şartlar neler?

Aile Destek Programı: İhtiyaç Sahibi Ailelere 15.000 TL Yardım

Yardım Programı Hakkında

Aile Destek Programı olarak adlandırılan bu yardım programı, ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda borçlarını ödemeleri veya kendi geçimlerini sağlayacak bir iş kurmaları için de kullanılabilecek bir destek sağlamaktadır. Bu program, pandemi sonrasında ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalan hanelere yönelik olarak başlatılmış olup, ihtiyaç sahibi ailelerin desteklenmesi hedeflenmektedir.

Başvuru ve Kabul Süreci

Aile Destek Programı’na başvurular, e-devlet üzerinden veya bağlı olduğunuz kaymakamlıkların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kanalıyla gerçekleştirilebilmektedir. Başvurular sırasında hanenin gelir belgesi, başvuran kişinin TC kimlik belgesi ve ikametgah belgesi gibi belgeler talep edilmektedir. Başvurular, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından değerlendirilerek, belirli şartları taşıyan ailelere bir defaya mahsus olmak üzere 15.000 TL tutarında ödeme yapılacaktır.

Destek Süresi Uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması sonrasında Aile Destek Programı, bir yıl daha uzatılmıştır. Bu destek programı, daha önce belirtilen şartlara uygun olarak, aylık geliri asgari ücretin 1/3’ünden az olan ailelere yöneliktir.

Program kapsamında ailelere tek seferde 15.000 TL’ye kadar yardım ödemesi yapılırken, aylık ödemeler ise 850 TL ile 1250 TL arasında değişmektedir. Bu ödemeler, bir yıl boyunca devam etmektedir. Aile Destek Programı’nın amacı, ihtiyaç sahibi ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmaktır. Bu destek programı, Aile Bakanlığı tarafından sunulan diğer sosyal yardım hizmetlerine ek olarak farklı bir adım önde yer almaktadır.

Aile Bakanlığından beklenen duyuru geldi! 15 Bin TL destek için gereken şartlar neler?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.