EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere 5 Bin TL Cumhuriyet İkramiye Haberine Yeni Gelişme

Emeklilere 5 Bin TL Ödeme: Yeni Gelişmeler ve Tepkiler

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan Onay Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından açıkladığı emeklilere bir defaya mahsus ödenecek 5 bin lira ile ilgili olarak yeni bir gelişme yaşandı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, ‘Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 bin lira Ödeme Düzenlemesi’ önergesini görüşerek, torba yasaya eklenmesine karar verdi. Ardından ek madde, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda onaylandı ve teklif sonraki aşamada TBMM Genel Kurulu tarafından değerlendirilecek.

Tüm Emekliler Yararlanabilecek Mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasında belirttiği gibi, 5 bin liralık ödeme için bir defaya mahsus olarak sadece çalışan emekliler değil, tüm emekliler yararlanabilecekler.

5 Bin TL Ödemesi Ne Zaman Gerçekleşecek?

Emeklilere bir defaya mahsus yapılacak 5 bin TL ödemesi, kasım ayının ilk yarısında başlayacak ve hesaplara yansıtılacak.

Emeklilerin Tepkileri

Bu gelişmenin ardından en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 TL ile geçinmeye çalışan emekliler, maaşlarına zam yapılmasını beklerken, bir defaya mahsus olarak verilecek 5 bin TL ödeme ile hayal kırıklığına uğradılar. Emekliler, geçinemedikleri için çalışmak zorunda kalanlar ise kendilerinin bu düzenlemeden yararlanamayacak olmasına tepki gösterdiler.

Emeklilere 5 Bin TL Cumhuriyet İkramiye Haberine Yeni Gelişme

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.