EkonomiGenelTürkiye

Cezai yaptırım, Ticaret Bakanlığı’na göre zorunlu.

Gizli fiyat artışlarına uyarı! Ticaret Bakanlığı cezai işlem uygulayacak

Gizli fiyat artışlarına karşı Ticaret Bakanlığı harekete geçti

Türkiye’de son zamanlarda özellikle gıda ürünlerinin fiyatının gizli bir şekilde artırılması, vatandaşlar arasında şikayetlere yol açtı. Ticaret Bakanlığı, bu durumla ilgili olarak firmalara uyarılarda bulundu ve bu uyarılara kulak asmayan firmalara cezaların uygulanacağını belirtti.

Cezai işlem yapılacak

Ticaret Bakanlığı, gramaj, adet ve ambalaj değişiklikleriyle fiyat artışı yapan firmaları uyarmış ve gerekli cezai işlemlerin uygulanacağını vurgulamıştır. Bakanlık, haksız ticari uygulamaların önüne geçmek ve tüketici mağduriyetlerini engellemek amacıyla bu düzenlemeyi hayata geçirdiğini belirtirken, marketler başta olmak üzere birçok firmayı da uyardı.

Bakanlık, vatandaşların mağduriyetlerini önlemek için ticari amaçlı fiyat artışlarını tespit ettiğinde gerekli işlemleri yapacaklarını sosyal medya hesabından duyurdu. Ayrıca, vatandaşları da mağduriyetlerin önlenmesi konusunda uyararak, ürün alırken ambalajın incelenmesi gerektiğini ve raflardaki fiyatlara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Bu düzenlemeyle birlikte Ticaret Bakanlığı’na bağlı ekipler, marketler başta olmak üzere birçok firmayı incelemeye almıştır.

Cezai yaptırım, Ticaret Bakanlığı'na göre zorunlu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.