EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere Cumhuriyet ikramiyesi kötü haberle ertelendi!

# Emeklilere Cumhuriyet Bayramı’nda Ödeme Yapılacak mı?

Daha önce aktarılan kulis bilgilerine göre emeklilere Cumhuriyet Bayramı’nda 5 bin TL ikramiye ödeneceği belirtilmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre her emekliye 5 bin TL verilmeyeceği gibi ödeme tarihi de farklı olacak. Peki, Cumhuriyet ikramiyesi ne zaman verilecek?

## Erdoğan: Emeklileri Enflasyona Ezdirmeyeceğiz

Dün akşamüzeri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Erdoğan’ın başkanlığında toplandı. Yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrasında Erdoğan, kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti Kongresi’nde yaptığı açıklamada Erdoğan, ilk kabine sonrasında memur emeklilerine müjde vereceğini söylemişti. Bu durum, emekli memurlarının maaşlarına yapılacak seyyanen zam düzenlemesiyle ilgili beklentileri akıllara getirdi.

Erdoğan Cumartesi günü 4. Olağan AK Parti Kongresi’nde şunları söylemişti: “Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz. Emekli memurlarımızın maaşlarıyla ilgili bakanlığımız çalışmasını yapıyor. İlk kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi de inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız.”

## Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 Bin TL Ödeme

4 saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere verilecek müjdeyi açıkladı. Çalışan emekliler bu ödemenin dışında tutulacak ve diğer emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ödeme yapılacak. Erdoğan, “Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Emekli olup fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz” şeklinde ifade etti.

## Ödemeler Kasım Ayında Yatırılacak

Erdoğan’ın açıklamalarından önce milyonlarca emekli, ödemelerin Cumhuriyet ikramiyesi sebebiyle ekim ayında yapılacağını tahmin ediyordu. Ancak yapılan açıklama ile birlikte 5 bin TL’lik tek seferlik ikramiye Kasım ayında hesaplara yatırılacak. Çalışmayan emekliler ve SGDP ile çalışan emekliler bu ikramiyeden yararlanamayacak.

Bu müjde, emeklilere yapılan ödeme düzenlemelerinin devam edeceğini gösteriyor. Emekliler için yapılan ikramiye ödemesi, emeklilerin maaşlarındaki artışlarla birlikte hayatlarını daha rahat sürdürebilmelerine olanak sağlayacaktır.

Emeklilere Cumhuriyet ikramiyesi kötü haberle ertelendi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.