EkonomiGenelTürkiye

İndirimli Fiyatlarla Seat Ibiza ve Arona Şimdi Alın!

Engelli Raporuna Sahip Olanlar, Sıfır Kilometre Otomobilleri Yarı Fiyatına Satın Alabilir!

Ülkemizde, sıfır kilometre bir otomobil sahibi olmanın maliyeti oldukça yüksektir. Ancak yüksek fiyatlar karşısında bazı imkanlar değerlendirilebilir. Bu imkanların başında, ÖTV ödemeden satın alınabilen sıfır otomobiller gelmektedir. ÖTV ödemeden sıfır kilometre otomobil sahibi olmanın kolay bir yolu olsa da bu yol herkes için uygun olmayabilir.

Engelli Raporuna Yarı Fiyatına Otomobil!

Sıfır kilometre otomobil satın alırken ÖTV ödemek istemeyenler için bir yol bulunmaktadır. Ancak bu yol için engelli raporu sahibi olunması gerekmektedir. Yüzde 90 ve üzerinde engeli olan vatandaşlar için bu imkan mümkün olmaktadır. Engelli bireylere sahip olan aileler, bu raporu kullanarak ÖTV muafiyetiyle sıfır otomobil satın alma imkanına sahip olmaktadır.

ÖTV Muafiyeti İle Otomobil Satın Alma Kuralları Nelerdir?

ÖTV muafiyetiyle sıfır kilometre otomobil satın almanın bazı kuralları bulunmaktadır. İlk kural, engelli raporunun bulunmasıdır. Ardından, satın alınabilecek otomobilin seçimi gelir. Bu noktada bir fiyat sınırlaması uygulanmaktadır. ÖTV dahil satış fiyatı 1.004.000 TL’yi aşmayan otomobiller ÖTV ödemesi yapmadan satın alınabilmektedir.

Satın alınan bu otomobiller, 5 yıl boyunca satışlarına şartlı kısıtlama uygulanmaktadır. ÖTV muafiyetinin bir fırsata dönüşmemesi için bu şekilde alınan araçlar 5 yıl boyunca satılamaz. Eğer satılmak istenirse, o zaman ÖTV farkının ödenmesi gerekmektedir ki bu da tercih edilebilecek bir maliyet değildir.

Seat Otomobilleri ÖTV Muafiyetli Fiyat Listesi!

Seat firması tarafından açıklanan ÖTV muafiyetli fiyat listesine göre, Ekim ayının sonuna kadar geçerli olan fiyatlar şu şekildedir: Seat Ibiza 1.0 Evo 80 HP Style model araç 472 Bin TL’ye, Seat Arona 1.0 EcoTSI 95 HP Style model araç ise 541 Bin TL’ye satın alınabilir. Normalde, Seat Ibiza 850 Bin TL’ye, Seat Arona ise 974.000 TL’ye satılmaktadır.

İndirimli Fiyatlarla Seat Ibiza ve Arona Şimdi Alın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.