EkonomiGenelTürkiye

BİST, borsa gününü düşüşle bitirdi ve istikrarsız durumunu sürdürdü.

**BIST 100 Endeksi’nde Azalış Görüldü, İşlem Hacmi Yüksek**

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 112,15 puan azalarak, toplam işlem hacmi 132,2 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

**Bankacılık Endeksi Değer Kazanırken, Holding Endeksi Değer Kaybetti**

Bankacılık endeksi yüzde 0,73 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 1,99 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,95 ile iletişim, en çok kaybettiren ise yüzde 4,23 ile sigorta oldu.

**Risk İştahı Artarken, İsrail ve Hamas Çatışmaları Yatırımcıların Odak Noktası**

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankası’nın (Fed) parasal sıkılaştırma adımlarında sona gelmiş olabileceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesiyle risk iştahının arttığını belirtti. Ayrıca, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların da yatırımcıların odağında olmayı sürdürdüğü ifade edildi.

**ABD Üretici Fiyat Endeksi Beklentilerin Üzerinde Arttı**

Öte yandan, ABD’de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), eylülde aylık bazda yüzde 0,5 ve yıllık bazda yüzde 2,2 artışla beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Analistler, ÜFE’nin beklentilerin üzerinde artmasına rağmen aylık artışın bir önceki aya kıyasla yavaşladığını belirtti. Ayrıca, yarın açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) Fed’in politikalarına ilişkin daha fazla ipucu verebileceği söylendi.

**Janet Yellen: ABD Ekonomisi İçin Temel Senaryo Yumuşak İniş**

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Fas’ın Marakeş kentinde düzenlenen Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası yıllık toplantıları kapsamında yaptığı basın toplantısında, “ABD ekonomisi için temel senaryonun yumuşak iniş olduğunu düşünüyorum. Buna yönelik riskler tabii ki var ve küresel şoklar bu riskler arasında” ifadelerini kullandı.

**Yarın Yurt İçi ve Yurt Dışında Beklenen Veriler**

Yarın yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri açıklanırken, yurt dışında ise ABD’de TÜFE’nin yanı sıra haftalık işsizlik başvuruları, Hazine bütçe dengesi, Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantı tutanakları, İngiltere’de sanayi üretimi, Japonya’da ÜFE’nin öne çıkması bekleniyor. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.400 ve 8.300 seviyesinin destek, 8.500 ve 8.600 puanının direnç konumunda olduğu belirtildi.

BİST, borsa gününü düşüşle bitirdi ve istikrarsız durumunu sürdürdü.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.