EkonomiGenelTürkiye

AK Parti’den emekli maaşı için duyuru: Güzel haber emekliler için yakında!

Emeklilerin Beklediği Zam Haberi: AK Parti Açıkladı!

Emekliler Türkiye’de yaşadıkları geçim sıkıntısından kurtulmak için zam haberini dört gözle bekliyor. Hükümet, emekli maaşlarına yapılacak zam konusunda çeşitli açıklamalar yapıyor. Son olarak AK Parti’nin önemli bir ismi olan Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu konuyla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye’nin Ekonomik Gelişmeleri

Muhammet Emin Akbaşoğlu, Türkiye’nin ekonomi alanında önemli gelişmeler kaydedeceğini açıkladı. “Pandemi döneminde gıda ve enerji tedarik zincirlerinde bazı aksamalar yaşandı. Türkiye bu durumdan olumsuz etkilendi. Ancak Türkiye, orta vadeli programla bu enflasyon baskısını ve ekonomik dalgalanmaları aşabilecektir. Bu durum vatandaşların refahına da yansıyacaktır,” dedi.

Emekli Maaşlarına Zam Yapılacak

Emekli maaşlarına yapılacak zam konusunda konuşan Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Ekonomik sorunlar yaşadığını bildiğimiz bazı vatandaşlarımız var. Yakın zamanda emeklilerimizin yanı sıra toplumun tüm kesimlerine de olumlu dokunuşlar yapacağız. 2024 yılına gelindiğinde alım gücünün daha yüksek bir seviyede olacağız. Gelecekte yapacağımızın teminatı, geçmişte yaptıklarımızdır,” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Söz Almadı!

Emekli maaşlarına yönelik zam çalışmalarının bugün yapılan kabine toplantısında ele alınacağı iddia edilmişti. Ancak toplantı sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun açıklamasında emeklilerin maaş zammına dair herhangi bir bilgi verilmemesi, emekli maaşlarıyla ilgili çalışmanın henüz sonuçlanmadığı şeklinde yorumlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu konuda bir çalışma yaptığı iddia edildi.

Emekli Zammı Ocak Ayına Kadar Beklenecek mi?

Emekli zammıyla ilgili son gelişmeler merak ediliyor. Kulislere sızan bilgilere göre emekliler, zamı Ocak ayında alacaklar. Seçim yılında deprem felaketinin maliyetinin de eklenmesiyle bütçede büyük açıklar meydana geldi. Şu anda emekli maaşındaki zam için bir bütçe bulunmamaktadır. Bu nedenle zammın Ocak ayına ertelenip 2024 bütçesine eklenmesi amaçlanmaktadır. Son günlerde emeklilere yapılacak zammın normalden daha yüksek olabileceği yönünde bilgiler güçlenmektedir.

AK Parti'den emekli maaşı için duyuru: Güzel haber emekliler için yakında!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.