EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere Bayram İkramiyesi Zammı: Yeni Tutar Ne Kadar?

*Emekliler, 2024 Yılında Bayram İkramiyesi ile Sevindirilecek!*

**Emekliler İçin Müjdeli Haber!**

Çoğunluğu düşük gelirli emekliler, kendilerine yönelik yapılacak iyileştirmeleri heyecanla bekliyorlar. Ocak ayına kadar emekli maaşlarında herhangi bir artış olmayacağı biliniyor. Emekli maaşlarına yapılacak zam hesaplamaları devam ederken bir sürpriz gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2024 bayram ikramiyesi zammı hesaplanacak ve açıklanacak.

**Emeklilere Bayram İkramiyesi Müjdesi!**

Emekliler için sürekli hesaplamalar yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bayram ikramiyelerine sürpriz bir zam yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu konuda direktif vermesi üzerine tüm hesaplamalar başlatıldı. Emekli bayram ikramiyesi olarak ödenecek tutarlar, 2024 bütçesinde ayrı bir şekilde yer alacak.

**2023’te 2.000 TL Olarak Ödenmişti!**

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla, 2023 yılında emekli bayram ikramiyelerine bir zam yapıldı. Bu zam, 1.100 TL olan ikramiye tutarını 2.000 TL’ye çıkardı. Aslında seçimlerin hemen öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli bayram ikramiyelerine Kurban Bayramı öncesinde bir artış sözü vermişti, ancak bu gerçekleştirilmedi. Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sözü gecikmeli de olsa tutacak ve emekli bayram ikramiyesine enflasyonun üzerinden artış yapılacak.

**Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Olacak?**

Emekli bayram ikramiyesi zam hesaplamaları henüz tamamlanmadı. 16 milyon emekliye ve hisseleri oranında dul ve yetimlere ödenen ikramiyeler için yıllık enflasyon hedefine göre bir zam planlanmaktadır. Son değerlendirmelere göre, bu yıl sonunda enflasyonun %65 olması bekleniyor. Bu %65 oranında enflasyon, emekli maaşlarındaki ikramiye zammında dikkate alınacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müdahalesiyle, bayram ikramiyelerinin 2 kat artırılacağı kulislere yansımaya başlandı. Bu gerçekleşirse, emekliler 2024 yılında 4.000 TL emekli bayram ikramiyesi alacaklar. Ramazan ve Kurban bayramlarından önce emeklilere toplamda 8.000 TL ödeme yapılması planlanmaktadır.

MEB açıkladı, bedavadan sınıf geçme tarih oldu! Liselerde sınıfta kalma geri geldi, devamsızlık kuralları değişti!

Emeklilere Bayram İkramiyesi Zammı: Yeni Tutar Ne Kadar?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.