EkonomiGenelTürkiye

“Emeklilerin mağduriyeti başlıyor! SGK denetimleriyle maaş kesintisi ve geri ödemeler gündemde”

SGK Müfettişleri Emeklileri Denetim Altına Alıyor, Emekli Maaşları Kesilecek!

SGK, Yapay Zeka ile 17 Milyon Emekliyi Denetliyor!

Emekliler, ekonomik olarak zor bir dönemden geçerken, hükümetten ek zam ve Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi beklentisi içerisindeydi. Ancak, SGK tarafından yapılan bir açıklamaya göre, milyonlarca emekli denetim altına alındı.

SGK müfettişleri, emekli olmak için usulsüzlük yapan kişileri tespit etmek amacıyla detaylı bir inceleme yapacak. EYT ile emekli olanların da bu denetime dahil edilmesiyle birlikte, SGK’dan emekli aylığı, dul ve yetim maaşı alan kişilerin sayısının 17 milyona ulaştığı ifade edildi.

SGK Usulsüzlükler İçin Cezaları Devreye Sokuyor, Emekli Maaşları Kesilebilir!

SGK, öncelikli olarak malulen emekli olan ve dul maaşı alan kişilerin detaylı bir şekilde denetlendiği belirtiliyor. Eğer bir usulsüzlük tespit edilirse, emekli maaşı kesilecek ve aynı zamanda usulsüzlüğün yapıldığı tarihe kadar alınan emekli aylıkları geri istenecek.

Sahte Boşanma Cezaları Artıyor! Emekli Maaşı Almak Suç!

Sahte boşanma yöntemiyle haksız maaş alan kişiler, şikayetlerin ardı arkası kesilmeyen bir durumla karşı karşıyalar. Devletten dul ve yetim maaşı almak için sahte boşanma yapan kişiler, aile üyeleri tarafından bile şikayet ediliyor. Bu kişilerin maaşları hemen kesilirken, aynı zamanda yasal faiziyle birlikte geri isteniyor. Aynı işlem, sahte sağlık raporu ile malulen emekli olan kişilere de uygulanıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.